В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Връщат левия завой до Водната палата

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, можете да прочетете тези и доста други забавни авторски тематики

 

Връщат левия завой до Водната палата

Движението през кръговото кръстовище на бул. „ Цар Борис III Обединител ” до Водната палата ще бъде възобновено за времето, до момента в който тече публично разискване на плана за транспортния подлез. Движението по бул. „ Марица-юг ” се възвръща, както и левият завой през колелото. Новината беше оповестена през вчерашния ден от кмета Здравко Димитров, който ще предложи на днешната сесия строителството на пробива да бъде спряно за период от един месец. Решението е взето от екипа на Община Пловдив поради зародилото напрежение в града и подписка от над 800 жители с зов за прекъсване на плана. Извънредната сесия е поискана от съветниците от ГЕРБ,   " Демократична България " и самостоятелният Слави Георгиев.

Този парламент няма да успее да отпуши парите от Брюксел, споделя в изявление за “Марица “ анализаторът Михаил Кръстев

Ето още: „ Голямата илюзия е, че ни е належащо просто да имаме един парламент, който при импортираните от служебния кабинет закони, свързани с Плана за възобновяване, да ги одобри и оттова нататък да потекат едни пари. Все още не осъзнаваме какво съставлява този проект. Той не дава възобновяване на стопанските системи в Европейския съюз след коронавирус пандемията, а дава обилни пари, само че против промени, свързани най-много с така наречен „ Зелен преход ”. „

Фирма от Цалапица ще строи спортната зала на Руската гимназия

Регистрираната в Цалапица компания " Мауербрюдер " ЕООД е определена за реализатор на новата спортна зала в ЕГ " Иван Вазов ".  Решението на общинската комисия е взето на 21 октомври.   " Мауербрюдер " завоюва поръчката в конкуренция с   " Парсек Груп ", " Пирс-Д " и " ГЛАВ-Проектинвест София ". Така крайната цена на новото оборудване за потребностите на Руската гимназия ще бъде 2 038 407,56 лв. (или малко над 2,4 млн. лв. с ДДС) при пределна стойност от 2,5 млн. лв..   " Мауербрюдер " явно е обвързвана с Невен и Ангел Енчеви, защото шеф на едноличното сдружение е Любка Моллова-Гъчмова, която е административен шеф и основна здравна сестра в МБАЛ " Медлайн Клиник ".

 Дрога прати международна шампионка в пандиза  

Да приемаш аплодисменти като номер 1 в света, да изгърмиш с допинг, да пласираш дрога и най-после да търкаш килия в женския затвор в Сливен. Това е в резюме ориста на родената в Пловдив 29-годишна щангистка Боянка Костова. 

Бившата международна и европейска шампионка от няколко месеца излежава ефикасна присъда за разпространяване на опиати. Някогашната ни националка от 2012 година се състезава за Азербайджан и завоюва множеството от купите и медалите си за тази страна. Тя е международна шампионка през 2015 година и носителка на четири европейски трофеи (2012, 2015, 2016, 2021).

Купонджия атакува еднообразен в нощно заведение

Полицията нахлу в пловдивски нощни заведения. Акцията е извършена в събота против неделя, като акцентът е бил приложимост и разпространяване на опиати. В един от локалите се е стигнало до нахлуване над еднообразен. Посетител, който е с престъпно досие, се държал нападателно и даже скочил на служителя на реда, който желал да му извърши инспекция. Последвал арест за 24 часа. На територията на Пловдив има още няколко арестувани.  

Акцията е по предписание на служебния Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев.

Жилищата в България са мощно надценени, само че цените остават измежду най-ниските в Европейски Съюз

Купувачите на жилища все по-често чуват мантрата, че цените у нас се изравняват с европейските. Както и че не би трябвало да се учудват от галопиращите нагоре цени на парцелите. Какво се случва фактически на пазара? 

Експерти предизвестяват, че жилищата в България са мощно надценени по доста индикатори, пазарът стартира да прегрява и e въпрос на време балонът да се спука. А по отношение на тезата, че цените на парцелите у нас са изравнени и даже надскачат европейските, коментарът им е, че евентуално сходни изказвания идват от хора, които нямат информация от непознатите пазари. И не са наясно с разпоредбите на имотния пазар.  

Надценени ли са жилищата ни по отношение на европейските? Категорично не, споделя Георги Димитров, притежател на RE/MAX Advantage.

1.8 милиона българи са работещите небогати

Нетният месечен приход за прехрана на живота през септември е 1320 лева за работещ, който живее самичък, и 2376 лева за тричленно семейство. Нарастването на тези средства на годишна база наближава 20%. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на конференция на конфедерацията и Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ, на която бяха показани резултатите от обичайното наблюдаване на потребителските цени и заплатата за прехрана за третото тримесечие на 2022 година

При образуването на нужния приход на тричленно домакинство най-малко 1530 лева би трябвало да е брутната заплата на двамата работещи в него. 1701 пък е брутната заплата, която би трябвало да получи всеки един независимо живеещ. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР