В нощното си видеопослание президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи

...
В нощното си видеопослание президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се страхува да признае, че политиката й спрямо Украйна е била погрешна в продължение на десетилетия

В нощното си видеопослание президентът на Украйна Володимир Зеленски насочи обвинявания към нахлуващите сили в изтезания и безволие и сподели на жителите си да се приготвят за провеждането на " още по-мащабни интервенции от Русия в източната част на нашата страна ".

" Те могат да употребяват още повече ракети против нас, още повече въздушни бомби ", сподели той. " Но ние се приготвяме за техните дейности. Ще отговорим ", сподели Зеленски.

Той отхвърли съветските изказвания, че смъртните случаи на цивилни жители в цяла Украйна са резултат от военните удари на самата Украйна, като ги назова симптом за слабостта на Русия.

" За убийствата в Буча споделят, че не те, а сякаш ние сме отговорни ", сподели той. " Знаете ли за какво го вършат? Защото това е от безволие ".

Той добави: " Те се опасяват да признаят, че цялата политика на Русия по отношение на Украйна е била неправилна в продължение на десетилетия ".

Украинският водач съобщи, че с цел да не признае грешките си, Русия е направила нови неточности: " Те се лишиха от всевъзможни политически принадлежности и, не желаейки да се откажат от нереалистичните си упоритости, започнаха тази война. Когато малодушието се разраства, то се трансформира в злополука. Когато на хората им липсва храброст да признаят грешките си, да се извинят, да се приспособяват към действителността, да се учат, те се трансформират в чудовища. А когато светът ги пренебрегва, чудовищата вземат решение, че светът е този, който би трябвало да се приспособява към тях. Украйна ще спре всичко това ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР