В неделя ще бъде облачно, в по-голямата част от страната,

...
В неделя ще бъде облачно, в по-голямата част от страната,
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за снеговалежи в 13 области в страната

В неделя ще бъде облачно, в по-голямата част от страната, като се изключи североизточните региони ще има превалявания от дъжд, а в Предбалкана и по високите полета – от сняг. Значителни количества се чакат, основно в Западна България и Рило-Родопската област. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 0 и 5 градуса, а оптималните – сред 4 и 9 градуса.

Жълт код за снеговалежи е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали, като в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Кърджали е в действие и жълт код за значителни превалявания от дъжд. 

През нощта против понеделник преваляванията ще продължат, като и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се обилни превалявания, ще се образува и снежна завивка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, обилни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област. Ще се образува нова основна снежна завивка. Ще духа мощен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1 градус, на 2000 метра – към минус 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, основно по южното крайбрежие с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:28 часа и залязва в 18:40 часа. Продължителността на деня е 12 ч. и 12 мин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР