В неделя рано сутринта украинската столица Киев бе подложена на

...
В неделя рано сутринта украинската столица Киев бе подложена на
Коментари Харесай

Ракетни удари срещу Киев: Има убити и ранени

В неделя рано сутринта украинската столица Киев бе подложена на серия ракетни удари. Една от ракетите попадна в девететажен жилищен блок в Шевченковски регион, покрай центъра на града. Частично разрушени са най-високите три етажа. Избухнал е пожар, обхванал повърхност 30 кв.м.. Част от жителите на постройката бяха затрупани под отломки.

Пристигналите на място екипи на пожарно-спасителната работа са съумели да извадят живо 7-годишно момиче, а три часа по-късно е избавена и майката, която е била затисната от бетонна плоча. Според известия на украинските медии дамата се споделя Екатерина Волкова, рускиня, която живее в Украйна от към 10 години. Онлайн изданието " Страна " разгласява фотография от съветския ѝ паспорт, който е продънен вследствие на ракетния удар.

Съобщено бе, че бащата на детето е умрял.

Украинската работа за изключителни обстановки разгласява фрагменти на жилищната постройка, разрушена от съветския ракетен обстрел.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че най-малко двама ранени още няколко няколко индивида към момента са под руините.

Една от ракетите се е взривила на територията на детска градина в същия регион.

Депутатът от Върховната рада на Украйна Алексей Гончаренко написа в своя Telegram-канал, че общо 14 ракети са били изстреляни по Киев и покрайнините малко преди 6.30 ч. тази заран.

Американският президент Джо Байдън , който дойде за присъединяване в срещата на водачите на Г-7 в Германия, разяснява пред публицисти, че днешната съветска офанзива против жилищен блок е " още една демонстрация на безчовечие " .

В Киев са отекнали сирени преди да се чуят първите гърмежи и доста хора са излязли на открито, към жилищата си.

Предишният съветски удар по Киев беше от началото на юни и бе ориентиран против цех в покрайнините на града. Тогава бе ранен един човек.

В края на април съветска бомбардировка спещу Киев съответства с. Журналист на радио " Свобода " бе погубен тогава в жилището си, напомня Франс прес.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР