В неделя българите дадоха неочакван тласък на новата центристка политическа

...
В неделя българите дадоха неочакван тласък на новата центристка политическа
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Българските избиратели очакват от новата власт да укроти пандемията и скока на цените

В неделя българите дадоха непредвиден подтик на новата центристка политическа мощ " Продължаваме промяната " (ПП), която може да постави завършек на политическата невъзможност, съвсем парализирала ръководството в балканската страна и оставила я изложена на най-смъртоносната вълна от ковид в света през последните седмици.

След третия парламентарен избор в страната през тази година екзитполовете демонстрираха, че Политическа партия е получила към една четвърт от гласовете - наедно с дясноцентристката партия ГЕРБ на Бойко Борисов. Бившият министър-председател беше свален от власт през април след разрастващи се национални митинги против корупцията по време на над десетгодишното му ръководство.

Така наречените партии на митинга и обичайните опозиционни сили не съумяха да се спогодят за коалиция през април, а нови групи като " ИТН " на чалга артиста Слави Трифонов още веднъж не съумяха да сформират държавно управление, откакто завоюваха изборите през юли.
The Hill: Нова партия отпред с харвардски ученици евентуално ще завоюва изборите в България
Очаква се нова антикорупционна партия да завоюва парламентарните избори в България в неделя, заяви „ The Hill “. Страната с...

Бедната 7-милионна страна в Европейски Съюз се бори да увеличи най-ниския % на имунизация против ковид в блока, като към момента по-малко от една трета от българите са изцяло имунизирани. Това даде спомагателен подтик на Политическа партия, учредена от Кирил Петков и Асен Василев, двама ученици на Харвард, които участваха в служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, и се прочуха с решителните си дейности, изключително против корупцията.

Радев завоюва и първия тур на паралелните президентски избори в неделя, демонстрираха екзит половете. Въпреки това на 21 ноември евентуално ще се наложи втори тур, с цел да се удостовери преизбирането му.

Докато ГЕРБ е отбягвана от множеството други партии, Политическа партия има няколко евентуални съдружни сътрудници, измежду които демократичната Демократична България, популистката партия " ИТН " (ИТН) и Социалистическата партия. Ако се обединят, партиите ще имат парламентарно болшинство от към 55%, демонстрират екзитполовете.

Политическа партия е провела предварителни диалози с няколко от тези партии, съобщи 41-годишният Петков пред „ Файненшъл Таймс “ преди вота. Докато Демократична България е лесна партия, останалите може да се окажат по-трудни за привличане в коалиция, призна той. " По принцип можем да работим или с Има Такъв Народ, или със социалистите, само че при две условия. Първо, ще сменим основния прокурор. И второ, ще имаме антикорупционна организация. Много мощна такава. Искам през идващите четири години да напишем сполучлива история за това по какъв начин една дребна страна е изкоренила корупцията за супер малко време ", сподели Петков.

Демократична България ще си сътрудничи с Петков, съобщи нейният водач Христо Иванов. Социалистите също биха обмислили взаимна работа въз основата на диалози за обща стратегия, обявиха от партията. Има Такъв Народ не отговори на запитванията на ФТ за коментар.
Сръбският щемпел за изборите у нас: Нова партия печели вота, Борисов няма никакви шансове
Сръбските медии в детайли осведомят за резултатите, както от предварителните парламентарни избори, по този начин и от първия тур от президентските...

Въпреки че обединението, водена от Политическа партия, евентуално ще включва четири групи, гласоподавателите чакат от политиците да преодолеят разликите и да показват работеща изпълнителна власт, с цел да укротят пандемията и да се преборят с голямото нарастване на цените на силата тъкмо при започване на зимата.

" Припокриващите се рецесии - Ковид, енергийната рецесия, неналичието на бюджет за идната година - подхранват доста високото равнище на очакване за по-голяма еластичност ", сподели Боряна Димитрова, шеф на Алфа Рисърч. " Няма да е допустимо да има доста мощни червени линии и доста спорове, както през лятото. " Тя добави, че обединението евентуално ще бъде нестабилна и е доста евентуално да има нови избори още идната година.

" Но най-малко през зимата би трябвало да имаме държавно управление ", добави тя. " Колкото и сложни да са договарянията. "

----------------------------------------------

Анализът е на Мартон Дунай, „ Файненшъл Таймс “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР