В небивала публична конфронтация председателят на Камарата на представителите, републиканецът

...
В небивала публична конфронтация председателят на Камарата на представителите, републиканецът
Коментари Харесай

Тръмп губи подкрепата на републиканците за високите мита

В небивала обществена борба ръководителят на Камарата на представителите, републиканецът Пол Райън, както и други негови съпартийци приканиха президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се откаже от оповестеното въвеждане на вносни мита, които съгласно тях могат да разпалят рискова комерсиална война, заяви Асошиейтед прес.

Тръмп обаче отговори сбито: " Не се отхвърляме! ".

Президентът посочи, че прилежащите Канада и Мексико няма да бъдат изключени от проектите му за специфични вносни мита върху стоманените и алуминиевите произведения. Той обаче резервира опцията да изключи дългогодишните съдружници, в случай че те се съгласят на по-изгодни условия за Съединени американски щати при договарянията за преразглеждане на Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА).

„ Имахме доста неприятно съглашение с Мексико, имахме доста неприятно съглашение с Канада. То се назовава НАФТА. ”, съобщи Тръмп.

Тръмп приказва малко откакто говорителка на Райън, който е съдружник на Тръмп, сподели, че ръководителят на Камарата на представителите е извънредно смутен, че препоръчаните мита ще провокират комерсиална война и прикани Белия дом да се откаже от този проект.

Републиканците от комисията за финансиране и вложения в Камарата на представителите разпространиха писмо, което се опълчва на проекта на Тръмп, а водачите на републиканците в Конгреса намекнаха, че може да се опитат да попречат на митата, в случай че президентът продължи да упорства да извърши проекта си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР