В навечерието на събитието “ Лидерите, които строят гостува съоснователят

...
В навечерието на събитието “ Лидерите, които строят гостува съоснователят
Коментари Харесай

Е-кономика, 26.09.2022 с Христо Христов и Калина Христова

В навечерието на събитието “ Лидерите, които строят ” гостува съоснователят на HOBELIX и уредник на събитието Христо Христов. гостът разяснява задачата на събитието по архитектура и строителство. 

“ За нас фокусът е да срещнем младежи сред 25 и 30 години с специалисти и посредством проблеми и уъркшоп младежите да получат познания, които след това да могат да надграждат. “

Експертите ще бъдат представители на бизнеса, бизнесмени, архитекти и търговци. Христов споделя, че участниците в събитието ще могат да схванат от първа ръка по какъв начин фирмите в областта на строителството и архитектурата употребяват виртуалната и добавената действителност в техните процеси. Гостът разяснява и мегатсроителството в София, както и какъв брой турбулентен е секторът сега. Според Христов, край “Цариградско шосе ” се образува самобитно “сити ”, а в областта на архитектурата и строителството, най-често срещаният проблем е казусът с намирането на фрагменти.

“Определено има терзание, само че не мисля, че ще се стигне до прекъсване на активността на бранша. Аз самият се занимавам с индустриално строителство и мисля, че всеки човек, който е предан сътрудник и експерт няма да срещне проблеми. ” 

Във втората част на предаването гостува Калина Христова – Треет. Основателката на KonopiPack разяснява опцията продуктите от промишлен коноп да заместят пластмасата. 

“На мен ми стана любопитно дали има натурално решение, което може да показа същите качества като пластмасата от позиция на устойчивост и да е съгласно директивата на Европейски Съюз за еднократните пластмасови произведения. ”

Основателката на KonopiPack разяснява и опцията новаторските артикули с промишлен коноп да бъдат по-скъпи от пластмасовите аналози. Според Калина Христова-Треет, се намираме при започване на този преход и новите произведения ще бъдат по-скъпи от познатите такива, само че има предпоставки с придвижване на времето производството на опаковки и артикули от промишлен коноп да е по-евтино от познатите ни пластмасовите произведения. 

Гостът споделя и регулаторните проблеми в България при развъждането на промишлен коноп. 

“Честно казано, това е един абсурден въпрос. В България има два закона, които касаят обработката на промишлен коноп. Министертсовто на земедлеието разрешава, конопът да бъде отглеждан и преработван за произвеждане на влакно, фураж и семена. Но съгласно законът за наркотичните субстанции и прекурсорите, има тотална възбрана за развъждане на промишлен коноп. “

В предаването беше обиден и енергийният проблем в Германия и трудностите за дребният бизнес в страната. Повече по тематиката и задачите диалози вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР