Върви се към истинска стратегия на диверсификация, защото смяната на

...
Върви се към истинска стратегия на диверсификация, защото смяната на
Коментари Харесай

Преслав Райков: Споразумението с “Боташ” е крачка в правилната посока | Е-кономика, 00.12.2022

„ Върви се към същинска тактика на диверсификация, тъй като промяната на един снабдител с различен не може да се назова диверсификация. Споразумението с “Боташ ” е крачка в вярната посока. “ – това съобщи финансовият анализатор Преслав Райков във връзка съглашението на Булгаргаз с турската компания „ Боташ “.

Според специалиста, спекулациите към съглашението идват от обстоятелството, че то е осъществено относително бързо след оповестяването му, а също и, че договорът не е обществен.
Международният пазар на полутечен газ стана извънредно динамичен и Европа от въздържан участник се трансформира в деен състезател и стартира да въздейства накъде ще отиде газът – дали в Азия или на пазарите в Стария континент.
Райков акцентира, че високите цени в Европа са дали опция за спекулативни облаги на газовия пазар.

Според финансовия анализатор с отваряне на стопанската система на Китай е допустимо цените на синьото гориво да поемат нагоре. Гостът разяснява и кои са най-големите играчи в предлагането на газ.

„ Има може би три съществени играча. Най-сериозният за нашия район е Катар. Не бива да забравяме, че Ердоган е на първо място предприемач, и е допустимо Турция да се трансформира в хъб както на личен газ, по този начин на съветски или катарски размери “, уточни Райков.

Къде е мястото на Съединени американски щати на пазара на полутечен газ и за какво Вашингтон подвигна глобите за венецуелски нефт?

Повече по тематиката вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР