Цената на имотите по света пада и това е абсолютно

...
Цената на имотите по света пада и това е абсолютно
Коментари Харесай

Проф. Красимир Петров: Раздухме имотен балон - жилищата са трикратно надценени | Е-кономика, 06.01.2023

„ Цената на парцелите по света пада и това е безусловно правилно. Причината е, че през последните 8 години, ние раздухме голям жилищен балон, а цените, както в Европа, по този начин и в България са трикратно надценени и жилищата стават безусловно непостижими за покупка от едно нормално семейство “ – това съобщи проф. Красимир Петров, д.и.н. от Ohio State University.

Според госта едно нормално семейство би трябвало да тегли голям заем на ръба на финансовите си благоприятни условия, с цел да се снабди със личен парцел.
Българите се тормозят и от зимата, от инфлацията, от качващите се лихви и от рецесията. Самите купувачи на жилища се отдръпват, а пазарът е пренаситен. Мнозина имат по няколко жилища. Предлагането на жилища е голямо, а в това време сме в демографска рецесия.
Според проф. Красимир Петров, всеки заможен балон се основава по еднакъв метод, като гостът показва за главен фактор ниските лихви от страна на централните банки през последните години, които рефлектираха и като ниски лихви по ипотечните заеми.

„ Сега е допустимо най-лошият и най-рисков миг да се вършат покупки на жилища. тази година цените ще паднат с 5-10%, а до 3 години, цените биха спаднали с 20-40% “, уточни специалистът.

Какво мисли проф. Красимир Петров за евентуалния растеж на безработицата и чака ли ни нова огромна рецесия?

Повече по тематиката вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР