“Има много спекулации какво цели Русия с решението неприятелски държави

...
“Има много спекулации какво цели Русия с решението неприятелски държави
Коментари Харесай

Красимир Йорданов: Путин опитва да превърне Турция в газово прокси, руското синьо гориво няма да се върне напълно в Европа | Е-кономика, 04.01.2023

“Има доста спекулации какво цели Русия с решението вражески страни да могат да заплащат в задгранична валута. Мненията са, че по този метод Путин желае да си набави средства, с цел да продължи да финансира войната в Украйна. Но тук има един колорит - и досега Русия няма достъп до валутните средства постъпили в Газпромбанк без значение в каква парична единица са направени. ” - това коментира  създателят на KY research Красимир Йорданов. 

Според госта, скорошното решение на Москва не анулира предходните закани за прекъсване на газа към вражески страни и това няма да промени с нищо обстановката на пазарите.

Според специалиста, скорошните решения на Руската федерация са вероятен опит на Путин да употребява Турция за своите газови доставки. 

“ Това е може би един поклон в предстоящ небосвод, с цел да могат някои страни от Европа да купуват газ, несъмнено, не тръбен, а полутечен подобен. ”

За Красимир Йорданов няма опция съветското синьо гориво да се върне на Стария континент, защото няма задоволителен потенциал за полутечен газ. 

Отива ли Европа към цялостна диверсификация на доставките и ще се отърве ли Европейски Съюз от съветския газ.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР