В нашето забързано ежедневие и живот, често забравяме, че щастието

...
В нашето забързано ежедневие и живот, често забравяме, че щастието
Коментари Харесай

Забравили сме истински чистите неща, които ни носят наслада

В нашето забързано всекидневие и живот, постоянно забравяме, че щастието е вътре в нас . Започваме да го търсим в специалността, в парите, които печелим, в обичания човек… Все външни фактори, които би трябвало да са единствено подправки към него.

Много постоянно ми прави усещане, пътувайки по света, че хората в нашето общество се стремим към думата “имам ”. Искаме да имаме пари, власт, къщи, коли… Искаме да притежаваме НЕЩА. Целият ни живот се върти към това да притежаваме НЕЩО…

Стремейки се към това обаче, изпускаме нещо доста значително и много по-важно. Изпускаме опцията да опознаем себе си . Да усетим душата си, да се докоснем до нея и да разберем какво желае тя.

Затрупани сме от информация, от работа, от това да пазарим, да се караме, да сме изнервени. Забравили сме да се усмихваме на непознати, да поздравяваме, да обичаме, да се радваме на изгрева, на залеза…

Забравили сме същински чистите неща , които без никакво изпитание ни носят същинска приятност. Наслада, че сме живи, че сме се събудили и през днешния ден и че имаме сетивата да се насладим на всеки лъх напразно и всеки лъч на слънцето.

С колкото повече хора поддържа връзка човек, си дава сметка, че щастието в никакъв случай не опира до пари и притежания. Дори в световен мащаб, богатите народи не са най-щастливите. Но в случай че вземем Непал или Перу, можем да забележим по какъв начин тези хора наедно с мизерията не смъкват своите усмивки от лицата си.

Как децата им, въпреки играейки си в калта, без телефони и таблети са хиляди пъти по-щастливи и усмихнати от децата на нашето общество. Разбира се, всяко общество без значение от финансовите си достижения носи своята тъга и болежка. Няма хора без проблеми . Въпросът е в това обаче по какъв начин ги одобряваме и преработваме. И кои от тях считаме за съществени.

Щастието би трябвало да е обвързвано главно със здравето – нашето и това на околните ни. Ако стартираме да ценим доста повече това, от каквито и да е придобивки на света, ще намерим хиляди способи да се усещаме щастливи.

Да намериш благополучие, когато си здрав – зависи напълно от теб !

Инфо: http://www.highviewart.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР