В началото на януари всяка година излиза класацията на ,

...
В началото на януари всяка година излиза класацията на ,
Коментари Харесай

Българският паспорт е в топ 20 на най-силните в света

В началото на януари всяка година излиза класацията на, която подрежда по мощ интернационалните паспорти на обособените страни. Най-силният паспорт в света е този на Япония, а на второ място се подреждат Сингапур и Южна Корея. В класацията за 2023 година нидерландските документи са се смъкнали с една позиция от 4-то място през 2022 година до 5-о в този момент. 

Какво регистрира показателят за паспорти 

Индексът за паспорти Henley прави оценка 199 документа от целия свят съгласно това дали интернационалните паспорти дават достъп за безвизово пътешестване до 227 туристически дестинации. Всяка страна получава по една точка, в случай че паспортът дава право на свободен достъп без визи, а също има алтернатива за електронно чекиране на мястото на идване и дали дава право на престояване на лицето, което пътува в дадена страна със своя интернационален паспорт.

И противоположното – в случай че с този паспорт е належащо да се получи виза за пътешестване в дадена страна, то този документ дава 0 точки.

Най-силните и най-слабите паспорти за 2023 година

Най-силните документи съгласно показателя тази година са:
Япония  - достъп до 193 страни без виза Сингапур и Южна Корея - 192Германия и Испания - 190Финландия,, Люксембург - 189Австрия, Дания, Нидерландия, Швеция - 188Франция, Ирландия, Португалия, Великобритания  -187Белгия, Чехия, Нова Зеландия, Норвегия, Швейцария, Съединени американски щати - 186Австралия, Канада, Гърция, Малта - 185Унгария, Полша - 184Литва, Словакия - 183
България се намира на 18 място като споделя позицията с Чили, Хърватия и Монако надлежно със достъп до 174 страни без виза. Румъния е с една позиция пред нас, което още веднъж ни прави страната от Европейски Съюз с минимум привилегии и по тези критерии за документи.

А най-слабите паспорти са... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР