В началото на месеца Националният статистически институт съобщи, че по

...
В началото на месеца Националният статистически институт съобщи, че по
Коментари Харесай

Подкаст: Великото стопяване на българите

В началото на месеца Националният статистически институт заяви, че по предварителни данни България е намаляла с 844 хиляди души. Какво стои зад тази статистика, къде са отишли тези хора и има ли по какъв начин да си ги върнем са въпросите, на които се опитваме да отговорим в този епизод на " Гласът на " Капитал ". Броят на популацията има значение за доста неща, като да вземем за пример кандидатстването на общини по европрограми, пенсионната система, изборите.

За резултатите от стопяването приказваме с икономическия редактор в " Капитал " Огнян Георгиев, който следи демографските особености и развиването на българските градове.

В епизода ще чуете още:

Каква част от " изчезналите " българи са емигранти? Какво могат да създадат българските градове, с цел да ги привлекат назад? Как ще се отрази по-малкият брой на популацията при кандидатстването по европрограми и при изборите? Какви бяха проблемите при миналогодишното броене?
Your browser does not support the audio element. Реклама
" Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР