В началото на днешното парламентарно заседание след кратко обсъждане депутатите

...
В началото на днешното парламентарно заседание след кратко обсъждане депутатите
Коментари Харесай

Възраждане: Най-доброто, което може да се случи, е правителството да подаде оставка и да има избори

В началото на днешното парламентарно съвещание след малко разискване депутатите отхвърлиха законопроекта на " Възраждане " за въвеждане на нулева ставка на Данък върху добавената стойност за храни от първа нужда, вода, медикаменти, ток, газ и парно. Предложенията на партията, импортирани на първо четене, бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи.

Малко по-късно от " Възраждане " дадоха брифинг в коридорите на Народното събрание.

" След 4 месеца очакване законодателната самодейност на " Възраждане " за унищожаване в границите на тази фискална година на Данък добавена стойност за дребната потребителска кошница, в която се включват най-належащите хранителни артикули, медикаменти, ел сила и битов газ, няма смяна и в този парламент ", обявиха от партията, представени от Dariknews.bg.

По думите им болшинството в Народно събрание предлага, разисква, разяснява и гласоподава законопроекти за всичко друго, само че не и за належащите проблеми на обществото.

" 4 месеца този законопроект по този начин и не доближи до зала за разискване. Днес мина в границите на няколко минути. Той бе отритнат. А е значим, тъй като следим вилнееща финансова рецесия и инфлация, която към този момент никой не знае тъкмо какъв брой е. Вероятно напълно скоро ще се трансформира в галопираща, защото цените нарастват ежедневно ", добави Цончо Ганев.

Според партия " Възраждане " най-хубавото, което може да се случи сега, е държавното управление да подаде оставка и да преминем към изключителни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР