В моя клас имаше момиче, което се казва Люба. Тя

...
В моя клас имаше момиче, което се казва Люба. Тя
Коментари Харесай

Грозните приятелки. Поглед след 18 години

В моя клас имаше момиче, което се споделя Люба. Тя беше първата хубавица в учебното заведение: стройна, съвременна, с руса чуплива коса и огромни сини очи. Е, не беше момиче, а кукла. Люба беше известна измежду противоположния пол, само че пренебрегваше нашите съученици, предпочитайки по-големите момчета.

Бяхме приятелки. Харесваше ми да следя Люба. Ученето, общуването с хора, заниманието – всичко това й се даваше без компликации, а тя изглеждаше толкоз лека, безгрижна, отворена. Не бях грозна и аз, даже много симпатична, само че комплексирах на фона на Люба. За разлика от нея съвсем не намирах общ език с хората. Най-често редките ни взаимни излизания завършваха с това, че тя постоянно си намираше ново гадже, а мен ме придружаваха до у дома. Завиждах ли й? Сега, след доста години, ще кажа: „ Да! И още по какъв начин! “

Също по този начин имах и друга съученичка – Надя. Тя беше несръчно момиче с рядка, най-често мръсна коса, събрана в тънка опашка и асиметрично лице. Надя доста обичаше високите токчета и безусловно не можеше да върви на тях. Изглеждаше неуместно. И с нея бяхме приятелки.

В тези връзки аз бях Люба. На фона на Надя бях красива, съвременна, забавна. И даже проблемите ми с връзката бяха като плюс за мен. Момчетата не проявяваха признаци на внимание по отношение на Надя, пък и тя не се притесняваше изключително за това.

Изминаха 18 години от завършването. Не поддържам връзка нито с Люба, нито с Надя. Поглеждайки обратно, ще кажа, че надали е било другарство в верния смисъл, а по-скоро взаимно преференциална връзка.

Външността и лекотата в живота на Люба по никакъв начин не й помогнаха. Решила, че с такава фигура и лице няма да пропадне, тя не пожела да продължи да учи по-нататък. Люба се омъжи за богат чичко, роди две деца. В резултат – брачният партньор й я изоставил. Сега живее с издръжката на детето и заплата, като на продавач.

Надя се омъжи малко, откакто приключи учебно заведение. Тя също има две деца. Но в този момент това не беше онази Надя, която познавах. Това е добре поддържана жена с безукорен усет. И към момента е щастлива в брака с избраника си.

А пък аз се научих в по-голяма или по-малка степен да поддържам връзка с хора и повече не изпитвам завист на никой, и не се самоутвърждавам за сметка на другите. И да, аз също имам две деца.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР