В момента водим дело с предмет обезщетение на едно момче,

...
В момента водим дело с предмет обезщетение на едно момче,
Коментари Харесай

Как петима полицаи увредиха зрението на протестиращ българин - адв. Минчо Спасов пред ФАКТИ

" В момента водим дело с предмет обезщетение на едно момче, споделя се Павел, няма да му споделям семейството, с цел да не го излагаме на спомагателни рискове. На 22 септември той, който е 1.60 см и тежи към 43 кг, петима служители на реда го бяха проснали на жълтите павета и изпразниха един флакон от пикантен спрей в очите му и по цялото му тяло, разследване на което той припадна. В момента делото е висящо ". Това разкри пред Лили Маринкова е студиото на ФАКТИ адв. Минчо Спасов, който също бе деен на миналогодишните митинги против основния прокурор Гешев и държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Той довери, че все още съставлява ползите на 7-8 души, потърпевши от полицейско принуждение на митингите през миналата 2020 година.

Попитан за последствията за здравето на въпросното момче Павел, адв. Спасов отговори по този начин: " Тепърва ще слушаме здравната експертиза, само че има понижаване на зрението. Ще се опитам да установя дали тези флакони, които са употребявани, са били в период на валидност, тъй като служителите на реда работят по една директива от 2006 година. Вероятно тогава са ги купили и не са ги подменяли. Дано съдията бъде задоволително справедлив и да изследваме и този въпрос ".

" Не можахме да установим лицата, които са причинители на това закононарушение против моя доверител, те нямат обозначителни знаци, които са наложителни, според член 151 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Отправих питане до Министерство на вътрешните работи да ми кажат какъв брой техни чиновници са били осъдени за това, че не носеха идентификационните си знаци, което е наложително, и отговорът беше: " нито един ", което значи, че началниците на тези чиновници не си правят работата и си нарушават отговорностите жестоко, а те са длъжни да наблюдават за съблюдаване на тези законови условия. Това е хубаво да го чуят и народните представители - те вършат закони, но кой ли ги съблюдава? Особено в силовите структури ", добави той по проблема с доверителя му Павел.

След това адв. Спасов разяснява и това, че прокурор Вероника Трифонова, която към този момент е европейски делегиран прокурор при Кьовеши, на процедура е покрила полицейските закононарушения.

" Oчевидно е, че има закононарушение. Укриването на тези записи от камера 3 на процедура изобличават полицейски чиновници в закононарушение. А въпросната госпожа Трифонова е прекратила производството, откакто тези записи са постъпили при нея. Тези записи съдържат явни данни за закононарушение. Тази прокурорка, да е жива и здрава да се подвизава под управлението на госпожа Кьовеши, тя е приела, че няма закононарушение и по този метод, по моя преценка тя, самата прокурорка е осъществила състава на член 288 от Наказателния кодекс, който инкриминира, т.е. въздига в закононарушение дейности на магистрат, който спомага на обещано лице да избегне наказателна отговорност. Моята преценка е, че с прекратяването на това произвеждане, при съществуването на този видеозапис от камера 3, тя е попречила на търсенето на наказателно гонене против отговорните служители на реда. Освен сигнал против госпожа Трифонова, считам да изпратя уведомително писмо до госпожа Кьовеши ", разгласи адв. Минчо Спасов.

Като напълно неслучайни условия на волята на основния прокурор Лили Маринкова дефинира назначението на Андон Андонов в Бюрото за отбрана към основния прокурор и издигането на Вероника Трифонова до делегиран прокурор в Европейската прокуратура.

Лили Маринкова изрази мнение, че нежеланието на Гешев да вземе отношение към полицейското принуждение, демонстрира какво е отношението му към събитията. “Даже го прави съизвършител ", добави адв. Спасов. " Мълчанието му в тази ситуация е неприемливо. Чл. 126 от Конституцията категорично разпорежда на основния прокурор да реализира надзор и контрол върху останалите прокурори. В рамките на това му пълномощие, което не е единствено право, а и обвързване, той би трябвало в сходни случаи да глоби посредством Висшия правосъден съвет тези прокурори, даже да ги уволни или да ги прати за наказателно преследване”, изясни той.

“Както виждаме, той не си прави и тази работа. Забележете, Конституционният съд към този момент няколко пъти се е произнасял, че основният прокурор - след новата Конституция от 1991 година, не може да реализира общ контрол за правда, с каквото се занимава господин Гешев: да гледа дали е прясна боята на пешеходните пътеки, или какво е киселото мляко в детските градини. На всяка гозба мерудия. Неговата работа е категорично посочена в член 126 от Конституцията и в случай че обича, да вземе да си я прочете. ОТ дипломата му се вижда, че той не е държал изпит по конституционно право. Хубаво е най-малко в този момент - има повече свободно време, да прочете Конституцията и какви права и отговорности има съгласно нея”, сподели още Минчо Спасов.

По мотив дипломата на Иван Гешев, адв. Минчо Спасов уточни още, че тя е издадена от Академията на Министерство на вътрешните работи и разясни, че след 1991 година това висше образователно заведение няма право да образова по компетентност “Право”. “Дипломата му е годна във връзка с полицейската специалност”, сподели Спасов. “След 1991 година обаче Висшият институт към Министерство на вътрешните работи няма право да образова по компетентност “Право”, добави той.

Минчо Спасов уточни и грешки в информацията, подадена от Академията на Министерство на вътрешните работи, по проблема с дипломата на основния прокурор. Те да вземем за пример споделят, че съответни изпити по право Гешев е държал през юни, юли и септември 1994 година, до момента в който в дипломата, която е обществено налична на уеб страницата на Висшия правосъден съвет, написа, че изпитна комисия се е произнесла за признаването на компетентност “Право” на Гешев на 20 януари 1994 година. “Тоест един от тези два документа е с погрешно съдържание”, заключи Спасов. “Наричам го фактологическа неточност, само че за мен същинският израз е документ с погрешно съдържание”, сподели още той.

“Работата на основния прокурор не е да проверява, не е да подслушва. Работата му съгласно Конституцията и Конституционния съд е да управлява своите прокурори. Ето за какво това Бюро за отбрана на очевидците би трябвало да е, с цел да се глобяват прокурори и следователи. Вместо това те се занимават с неговата личност, той ги употребява като частна гвардия”, сподели още Минчо Спасов.

На въпроса дали съгласно него Народното събрание може да закрие Бюрото за отбрана на очевидци, той отговори по следния метод: “Разбира се, че може. Както Бюрото е основано със закон, по този начин то може да бъде закрито със закон или преместено на друго място. Така комфортът на господин Гешев ще се понижи, само че надали ще решим въпроса с гешевщината”.

“За страдание основната “заслуга” - в кавички, тъй като това е срам, виси върху членовете на Висшия правосъден съвет, които го избраха и които не престават да го поддържат. Тези хора, тези адвокати са срам за българската правна система. Те търпят този човек, който даже за самите тях е явно, че е срам за българската правосъдна система. С всичките си дейности той нарушава конституционните си права и задължения”, безапелационен е Минчо Спасов.

В края на диалога адв. Минчо Спасов разяснява неуспеха да се сформира държавно управление с първия мандат. “Т.нар. партии на смяната се изпозастреляха в краката. За мен прекомерното самолюбие докара до щета на общото дело. Словесна волност демонстрираха всички. Изглежда, сътрудниците не помниха тази библейска истина “език мой, зложелател мой " ”, сподели той.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР