В момента наблюдаваме ръст на разпространението в четири от петте

...
В момента наблюдаваме ръст на разпространението в четири от петте
Коментари Харесай

СЗО: Ръстът в смъртността от COVID-19 по света е притеснителен

" В момента следим растеж на разпространяването в четири от петте района на СЗО. Ръстът е за пета поредна седмица по целия свят. През последната седмица той е 8% ", сподели тя.

Според нея през последната седмица единствено в Европа е имало нарастване на инфекциите с 12%, основно заради английския вариант B.1.1.7. Новите случаи са нарастнали с 49% в района на Югоизточна Азия, частично обусловени от повишаване на инфекциите в Индия. В района на Източното Средиземноморие растежът е бил 8%, до момента в който в района на СЗО в западната част на Тихия океан той е бил 29%, основно заради инфекции във Филипините и Папуа Нова Гвинея.

„ Като цяло виждаме наклонност към увеличение на случаите и това ни тревожи “, означи специалистът.

Ван Керхов уточни, че обстановката се усложнява от натиска, който редица страни изпитват по отношение на настояването на жителите за анулация на ограничаващите ограничения, неравномерното систематизиране и дефицит на ваксини, както и появяването на нови варианти на COVID- 19, написа още БГНЕС.

Германия удължава до 18-ти април рестриктивните мерки против ковид. Гражданите да останат по домовете си пет дни към Великден и да понижат контактите, с цел да се опитат да спрат третата вълна.

На среща, траяла през цялата нощ, канцлерът Ангела Меркел и районните водачи анулираха проекта за гладко отваряне на стопанската система, контрактуван по-рано този месец.

Големите фамилни събирания ще бъдат неразрешени за великденските празници, като ще могат да се събират до две семейства или до петима души. Правителството ще изиска църквите да проведат службите си онлайн.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР