В момента е доста актуално да се спират цигарите –

...
В момента е доста актуално да се спират цигарите –
Коментари Харесай

Как да се храним, когато вече не пушим

В момента е много настоящо да се стопират цигарите – изключително след последното нарастване на цените им. Един от най-хубавите и тествани способи е да ги спрете внезапно, от раз, и да не се залъгвате с една-две цигарки при нервни обстановки.

Подгответе се душевен, че първите две седмици след отказването на цигари е времето за качване накилограми. Обикновено се напълнява до 4 кг, в случай че не се тъпчете непрекъснато. Постепенно непотребното ви тегло ще се възстановява.

Никотинът, който е влизал в тялото ви, е унищожил стомаха ви и той не е усвоявал и половината от поетата храна. Най-лесно ще възстановите стомаха си, като пиете свеж сок от зеле и картофи три пъти на ден преди ястие. За да има резултат, пийте я половин час преди да седнете на масата.

Диетолози от целия свят са единомислещи, че някогашният пушач може да даде съвършен старт на деня си с пакетче орехи без добавка на сол или захар. И най-добре – сурови. От хлябовете избирайте единствено пълнозърнестите, тъй като стомахът ви има потребност от малко оживление.

Хапвайте повечко сушени плодове и сирене. В тях се съдържат доста витамини, антиоксиданти и други потребни субстанции. Те са доста значими за тялото, когато се пробвате да преодолеете напрежението от неналичието на никотин в организма ви.

За да залъжете самите себе си, непрекъснато дръжте нещо сред пръстите си, с цел да не желаете да пушите – да вземем за пример писалка или молив. Подръка би трябвало да имате ядки, сушени плодове или пресни плодове и зеленчуци, с цел да слагате нещо в уста, само че в това време да не пълнеете от него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР