В много страни по света се празнува започването на Новата

...
В много страни по света се празнува започването на Новата
Коментари Харесай

Нова година се посреща и през пролетта

В доста страни по света се чества започването на Новата година на дати, които са много по-различни от обичайния за нас тридесет и първи декември.

Много нации посрещат този празник напролет. Навруз се назовава първият ден на Новата година съгласно персийския календар и се чества в нощта против двадесет и втори март.

Така честват Нова Година жителите на Афганистан и Таджикистан, а също и в страните на Средна Азия, а също така и в Иран, Пакистан и в Азербайджан.

В Индия Нова година се посреща на двадесет и втори март, когато съгласно доста нации се посреща пролетта. В Индия има осем дати, които се честват като Нова Година.

 Нова година се посреща и напролет

Денят Гуди Падва е този, в който би трябвало да се вкусят листата на дървото ним-ним, които са извънредно горчиви и неприятни. Но съгласно едно остаряло вярване те защищават хората от несгоди и заболявания.

В Бирма Новата година стартира на първи април. Тогава са най-горещите дни и по време на седемдневните празненства за посрещането на Новата година хората се заливат един различен с вода.

На тринадесети април Нова година идва в Шри Ланка и Непал. В Лаос Нова година стартира на четиринадесети април, когато популацията на страната чака дъждовете.

През далечната 1940 година държавното управление на Тайланд е взело решение Нова година да се чества на първи януари. Въпреки това множеството хора считат за публично започване на годината остарялата дата – през второто десетдневие на месец април.

В Джибути и Нигер Нова година се посреща през август. В Сирия Нова година стартира на първи септември. На единадесети септември е етиопската Нова година, която отбелязва краят на сезона на дъждовете.

В Гамбия новогодишните празници са на седми октомври. На осемнадесети ноември Нова година настава в Йемен. По това време честват в Океания и на Хаваите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР