В Министерството на образованието и науката няма постъпили сигнали за

...
В Министерството на образованието и науката няма постъпили сигнали за
Коментари Харесай

Министърът Пенов: Висшите училища не са злоупотребявали с целевите средства


В Министерството на образованието и науката няма постъпили сигнали за висши учебни заведения, които не са разходвали по предопределение предоставените през 2022 година. целеви средства и не са нараснали възнагражденията. Това декларира Сашо Пенов, длъжностен министър на образованието и науката в отговор на депутатски въпрос, заяви Нова телевизия.

Просветният министър означи, че няма нарушаване в регулярността на даването на прехвърлянията от държавния бюджет за държавните висши учебни заведения. Същите се дават ежемесечно, като все още на всяко едно от висшите учебни заведения е предоставена дотацията за месец януари в размер според наредбите на ЗПФ.

Пенов припомня, че в Закона за обществените финанси е регламентиран редът на осъществяване на разноски и даване на прехвърляния от държавния бюджет, ако до началото на бюджетната година същият не бъде признат от Народното събрание.

Съгласно текста на цитираната наредба осъществяването на разноски и даването на прехвърляния от държавния бюджет не може да бъде в размер по-голям от размера им за същия интервал на миналата година, като се регистрират влезнали в действие актове на Народното събрание и на Министерския съвет, които плануват спомагателни бюджетни средства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР