Проучване по тази тема, проведено под ръководството на експерти от

...
Проучване по тази тема, проведено под ръководството на експерти от
Коментари Харесай

Ваксинацията е спасила 154 милиона живота за 50 години

Проучване по тази тематика, извършено под управлението на специалисти от организацията, беше признато за издание в The Lancet; резултатите от него бяха разказани по-рано в прессъобщение на СЗО.

До началото на 90-те години на предишния век световните равнища на детска имунизация доближават 80 %. В резултат на вааксини всяка страна към този момент има наложителни имунизационни стратегии и национални имунизационни графици; 84 % от всички новородени са получили три дози от комбинираната ваксина против дифтерия-коклюш-тетанус (глобален маркер за имунизационно покритие).

Според изследване, обобщаващо половин век, 101 милиона живота, избавени от имунизация, са на бебета. Изчислено е, че за всеки избавен живот са извоювани приблизително 66 здрави години, което води до общо 10,2 милиарда здравословни години живот за 50 години наблюдаване.

Имунизацията оказва помощ на повече деца да доближат петгодишна възраст и да продължат да живеят, в сравнение с когато и да било в историята – най-големият принос на всяка здравна намеса.

Ваксинациите против морбили имаха най-значително влияние,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР