334 души са едновременно кандидати и за Народното събрание, и

...
334 души са едновременно кандидати и за Народното събрание, и
Коментари Харесай

334 души – кандидати и за НС, и за Европарламента

334 души са по едно и също време претенденти и за Народното събрание, и за Европейския парламент. Това стана ясно на конференция на ЦИК. На нея бяха изнесени данни какъв брой общо са хората, които се състезават на вота 2 в 1.
Два пъти повече мъже в сравнение с дами
са се кандидатирали за изборите за Европейски парламент и Народно заседание.

Мераклиите за родния парламент са общо 6114, като от тях дамите са едвам 1829, а мъжете – 4285. Към Брюксел пък са се запътили общо 418 души – 287 мъже и 137 дами.

334 души са се кандидатирали и за двата типа избор. Сред тях са съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров, който води евролистата на придвижването за Екологичен потенциал, както и в Силистра и Търговище. И предприемачът Васил Божков, който е първи в листата на „ Център “ за Брюксел, 25 МИР в София и Пазарджик, предава „ 24 часа “.
Днес в среднощ изтича срокът за подаване на заявки за гласоподаване в чужбина.
Това може да се направи от българите, които живеят отвън страната, или просто в деня на вота ще са зад граница. Заявленията могат да се подават електронно на уеб страницата на ЦИК, след което да видят отново там дали са били утвърдени, или не, както и за какво. До 13,30 часа през днешния ден доказаните молби са 8337 за евровота и 34 069 за изборите за Народно събрание. До края на седмицата ЦИК ще дефинира изборните секции в чужбина.

Подготовката за изборите върви обикновено. ЦИК моли да не се всява напрежение. Моля ви, да бъдем по-толерантни и премерени в изявленията си, помоли на брифинг заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР