В Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов възмутено коментира, че

...
В Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов възмутено коментира, че
Коментари Харесай

Борисов възмутен от паметниците на глупостта“

В Министерски съвет през днешния ден министър председателят Бойко Борисов възмутено разяснява, че чува какви ли не приказки в общественото пространство, само че това били напълно подправени вести.

Борисов посочи, че повода въпросът " Цанков камък " още веднъж да се изнася на дневен ред и да се внася в прокуратурата е, тъй като е оборудване за почти един милиард, с път за 240 милиона, а не работи. " То е изпразнено, счупило се е, ремонтира се и в този момент, в най-големите жеги, когато климатиците работят на цялостни обороти, ние не можем да употребяваме сила от него ", декларира водачът на ГЕРБ.

Борисов търси отговор кой ще понесе отговорността и се обръща към мандатоносителите през тези интервали - Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

" И аз просто не мога да схвана тази безочливост ", възмущава се министър председателят от мненията на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Министър-председателят посочи, че преди време е задал въпроса дали откакто са изхарчени стотици милиони за " Цанков камък ", страната би трябвало да доплати последната част или " да го държат като монумент на културата ".

" Ама ние щяхме да имаме и различен монумент на културата - автомагистрала " Струма ". Щяхме да имаме монумент не на културата, а на нелепостта, оправдавам се на Боил Банов ", покъртен е министър председателят. Като образец Борисов показва и автомагистрала " Люлин ", " тъй като и там 5 километра бяха направени и опираше в планината ".

Също по този начин, по думите на премиера, и автомагистрала " Тракия " щеше да е монумент на нелепостта, " Марица " - монумент на нелепостта. Северната дъга - безусловно провален план - " 240 милиона загуба, в този момент трябваше да ги върнем в Брюксел, " Дунав мост 2 ", безусловно провален план. "

" Само за секунди мога да изброя все милиардни планове. И към тях, в случай че се прибави " Белене ", в случай че се прибавят американските централи ", изброява Борисов.

" Да, само че в това време " Цанков камък " не работи и трябвало да го оставим, тъй като щели на съд да ни дават. Ние в случай че за всяка тяхна нелепост ги даваме на съд, съдилищата ще работят непрестанно. Друг въпрос е кой ще е следователят, като знаем с какви следователки разполагат ", изяснява министър председателят.

Според Борисов проектът на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е да очернят ГЕРБ и да им припишат Пеевски, с цел да поготвят умерено идващото държавно управление. " Казвам: " Това са нелепости " и в това време виждам ден след ден по какъв начин вървят подправените вести ", обезпокоен е министър-председателят. Той твърди, че вижда по какъв начин " те брилянтно бродират " подправени вести, до момента в който ГЕРБ се труди.

" Нашето предоставяне на " Цанков камък " на прокуратурата в този момент е тъй като не работи. Това е все едно да си направил цех за битови боклуци и той да не работи ", обясни Борисов.

Борисов разяснява и банкрута на КТБ: " Ако пази, Боже, падне банка в наше ръководство - кой е отговорен? Финансовият министър, министър председателят, вицепремиерът - има си виновници. КТБ се срина при тях, желаят и това да ни припишат. Толкова им беше забавно да видят стенограмите, да намерят една думичка да съм отговорен и аз за КТБ. Е, излязоха от Президентството и едната, и втората, всички стенограми и там ясно се следи пътят кой е отговорен, кои са институциите, кои са хората. "

За кръстовището на " Орлов мост " министър председателят разяснява, че е ремонтиран преди 11 години. " И отново се връщат, че било " Цариградско море ". Абе какво море! Единадесет години устоя! ", изяснява Борисов. За публичните поръчки за ТОЛ системата министър-председателя се надява през днешния ден да бъде сложено началото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР