В Мариупол загиналите се погребват край пътя, съобщава Ройтерс.Гръцкият генерален

...
В Мариупол загиналите се погребват край пътя, съобщава Ройтерс.Гръцкият генерален
Коментари Харесай

Вижте кой е руският генерал, който ръководи чудовищните зверства в Мариупол

В Мариупол починалите се погребват край пътя, оповестява Ройтерс.

.

Гръцкият общоприет консул в Мариупол Манолис Андроулакис, последният европейски посланик, напуснал обсаденото пристанище, съобщи, че градът е на път да се причисли към градовете, унищожени изцяло при предходни войни. " Няма потребност да ги назоваваме - това са Герника, Ковънтри, Алепо, Грозни, Ленинград ", добави той. " Надявам се никой в никакъв случай да не види това, което аз видях ", акцентира дипломатът, пристигайки на летището в Атина.

По думите на представителя на Одеска област Сергей Братчук точно военачалник Мизинцев е издал заповедите за бомбардиране на родилния дом, спектакъл, детска болница и мирни домове в Марупол.

Генерал-полковник Мизинцев преди години управлява и военната интервенция в Сирия, при която бяха избити над 500 000 цивилни сирийци, в това число с химическо оръжие, бяха сринати няколко големи града, бяха бомбардирани бежански лагери и филантропични конвои на Организация на обединените нации, а милиони бяха прогонени от домовете си. Под негово управление изцяло опустошен беше Алепо.

Михаил Мизинцев е роден през 1962 в село Аверинско, област Вологда. По подигравка на ориста е приключил Киевското военно учебно заведение. Служил е в Германия. През 2014 година става генерал-полковник и става шеф на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР