В малките населени места хората са по-изолирани и по-дисциплинирани, няма

...
В малките населени места хората са по-изолирани и по-дисциплинирани, няма
Коментари Харесай

Личен лекар от Смолянско: Нямаме достатъчно информация за ваксините

В дребните обитаеми места хората са по-изолирани и по-дисциплинирани, няма скупчвания. Има инфектирани, само че не са чак толкоз доста. Това изясни в предаването „ Преди всички “ доктор Снежина Бакърова, персонален доктор с 30-годишен опит и над 2500 пациенти от три села в Смолянско.
„ По принцип съм „ за “ имунизациите. Вярвам в европейската лекарствена организация, че няма да допусне на пазара ваксина, която да не е тествана ", уточни тя.

„ Ще би трябвало малко повече информация, която сега я нямаме – за другите ваксини, за приложението им, за показания и противопоказания. Това е минус сега, преди да вземем решение да се имунизираме “, разяснява доктор Бакърова.

Засега единствено един неин пациент е декларирал предпочитание да се имунизира.

Познаваме пациентите си с целия здравословен статус и можем да вземем решение кого да имунизираме и кого не при съществуването на задоволително информация за обособените ваксини, акцентира общопрактикуващият доктор.

Д-р Снежина Бакърова чака здравните управляващи да дават ясни указания и подробна информация до края на годината.

„ Общопрактикуващият доктор е „ дялан камък “ и в годините сме били затрупвани със ужасно доста отговорности. Ваксинопрофилактиката е част от нашите отговорности, добави доктор Снежина Бакърова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР