В люта престрелка за оръжията, Украйна и модернизацията на българската

...
В люта престрелка за оръжията, Украйна и модернизацията на българската
Коментари Харесай

Люта престрелка Радев – Демократична България. Оръжия и Украйна

В люта престрелка за оръжията, Украйна и модернизацията на българската войска се трансформира шестата консултация на президента Румен Радев за сформиране на държавно управление. Разговорът бе с Демократична България. Държавният глава реши обществено пред камерите да обясни позициите на Демократична България по въоръжението на страната ни.  

В парламентарната република парламентарните сили са призвани да излъчат болшинство за държавно управление. Тук няма дребни и огромни партии и сили в Народното събрание, тъй като отговорността е обща, изясни Румен Радев при започване на срещата. Фрагментираният парламент прави напъните за лъчение на болшинство сложен, само че не неосъществим развой, счита той. И подсети, че с изключение на съставянето на държавно управление, пред Народното събрание стоят и доста други значими задания.
-->
Следя със угриженост това, което се случва в Народното събрание и ми се коства, че не това чакат българските жители, сподели Радев. Нарастването на борбата и опълчване и начертаване на нови разграничителни линии, вместо работа, подлага на критика той. И попита Демократична България по какъв начин виждат опциите за сформиране на държавно управление.

Като боен съм извънредно сериозен към вашите апели да се разоръжим по време на война преди да сме доставили ново въоръжение, сподели Радев на Демократична България и попита в какви периоди са техните визии това да се случи.

Съставянето на държавно управление ще е мъчно - не по-малко от три политически сили са нужни, с цел да е устойчиво. Но са нужни цели и структура, която да увери хората, че това не е безпринципна колекция, отвърна Христо Иванов. И изясни, че основно към този момент ще е разговорът и търсенето на форми на съдействие.

От " Демократична България " към този момент обявиха, че няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ. Христо Иванов предлага кабинет да се сформира с мандата на " Продължаваме промяната ", в коалиция с Демократична България и с поддръжката на ГЕРБ, само че без партията на Бойко Борисов действително да взе участие във властта.

Радев настъпи Демократична България и за офанзивите им против служебното държавно управление.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР