В лечението на COVID-19 антибиотиците не трябва да бъдат прилагани

...
В лечението на COVID-19 антибиотиците не трябва да бъдат прилагани
Коментари Харесай

Какво да правим ако караме COVID-19 у дома

В лекуването на COVID-19 антибиотиците не би трябвало да бъдат прилагани преждевременно, посъветва пулмологът доктор София Ангелова. Както при всички вируси коронавирусът не се повлиява от тях и те би трябвало да бъдат вземани единствено по лекарско наставление. Тя още веднъж подсети в изявление за Българска национална телевизия кои са няколкото стъпки при подозрение, че сме инфектирани.

В последно време това, което ме впечатлява, всеки се обажда и споделя аз съм Коронавирус позитивен. Искам да насочва едно обръщение към всички тези хора виждам извънредно огромно напрежение на хората, суматоха и боязън. Това, че си Коронавирус позитивен не си жертван, не значи че животът свършва.

Хората оздравяват и се връщат на работа. Хората имат потребност от едно изясняване. Първото нещо е да останат у дома, да бъдат извънредно спокойни и да одобряват доста течности, да проветряват дома си, да поддържат връзка с персоналния доктор и да одобряват лекарства по съвет на лекаря. Да се провиснал да релаксират, да слагат тялото си неподвижен, което ще помогне за съкращаване на оздравителния развой.

Оздравителният развой е до 14 дни. Хората желаят бързо да оздравеят и притискат сътрудниците. Тук става въпрос за битка с вирус, а не с бактерии и лекуването не се повлиява от антибиотици. 70% от пациентите са получавали антибиотик, без да имат потребност.

Трябва да бъдем внимателни в използването на антибиотици по-късно има заплаха да остане антибиотична устойчивост.

Хората, които са си създали антигенни проби, би трябвало хората да си създадат PCR тест и да влязат в регистрацията на РЗИ, поучава доктор Ангелова.

Водещ признак при 80% от хората е температурата, не се плашете от температурата. Много апелирам не се плашете от високата температура, тя е защитна реакция в битката с вируса и че при висок температура вирусите умират. Не би трябвало да бързаме да смъкваме температурата. Към температурата може да се появи кашлица, а по-късно и зной.

Единият тип зной е да не можеш да поемеш пълноценно въздух, той е израз на суматохата, на страха. Но когато има зной с незадълбочено дишане, с раздробяване на думите, този човек би трябвало да бъде прегледан и тогава да се реши за болнично лекуване. Това са 15% от заболелите и 5% са тези, които имат потребност от интензивни грижи.

Не всички губят подушване. При някои се получава загуба, при други се получава доста мощна болежка по кожата. Има хора, които имат единствено температура, която продължава до 2 седмици. Трябва да има самообладание, всеки да настрои своя часовник, че болестта протича до две седмици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР