В края на миналата и началото на тази година Северна

...
В края на миналата и началото на тази година Северна
Коментари Харесай

Северна Корея продължава активно да използва ядреното си съоръжение

В края на предходната и началото на тази година Северна Корея продължава да употребява интензивно нуклеарното си оборудване в Йонбьон, оповестява японският вестник Nikkei, представен от организация " Фокус ".

Отбелязва се, че съответното умозаключение се съдържа в предварителния отчет на Организация на обединените нации, който е разполагаем на редакцията. Очаква се окончателният вид на отчета да бъде публично показан през септември тази година. Според данните, съдържащи се в документа, КНДР е засилила активността си в нуклеарното оборудване в Йонбьон в интервала от декември 2020 година до февруари 2021 година По-специално се оповестява, че Северна Корея е приключила построяването на външната обвивка на реактора за лека вода.

Подчертава се, че Пхенян продължава да развива своите нуклеарни и ракетни стратегии, макар влошаващата се обстановка с разпространяването на новия ковид. В отчета се показват и нови способи за контрабанда, които КНДР употребява, с цел да заобиколи глобите на Организация на обединените нации. Според вестника данните, съдържащи се в отчета, може да доведат до нови наказания против лица и организации, обвинени в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на Северна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР