В контекста на голяма нестабилност на финансовите пазари, свързана с

...
В контекста на голяма нестабилност на финансовите пазари, свързана с
Коментари Харесай

Ето какви са приходите на Ватиканската банка

В подтекста на огромна неустойчивост на финансовите пазари, обвързвана с пандемичната рецесия, Институт за религиозни действия (централната банка на Римокатолическата църква), показа резултати, които към момента са позитивни, само че внезапно понижават спрямо предходната година, съобщи Aleteia.org.

За фискалната 2021 година Ватиканската банка регистрира облага от 18,1 милиона евро. Цифрите явно понижават по отношение на 2020 година – 36,4 милиона евро чист личен капитал – само че са еквивалентни на тези от 2018 година – 17,5 милиона евро. Това се споделя в направения отчет в сходство с интернационалните счетоводни стандарти.

Комисията на кардиналите, откакто удостовери стабилността на финансовите данни в доклада за 2021 година и като отбрани потребностите от капитализирането на облагите на банката, взе решение за раздаването на облагите. През 2021 година Институтът реализира следните резултати в сходство със стратегическия проект:

• 18,1 милиона чисти облаги

• +15% лихвен марж, + 22% чисти комисиони, +4% ръководен размер

• капитал от първи ред TIER 1 ratio еднакъв на 38,54%

• 59% съотношението разходи/приход (съотношението сред оперативните разноски и посредническия марж на банката)

Печалбите са в сходство с упованията, с новия бизнес модел HTCS (Hold To Collect and Sell), признат за вложенията и с внимателния рисков профил. Ръстът на ръководените активи отразява положителните резултати от ръководството на имуществото на клиентите, реализирани посредством приемствеността и използването на правилата на Социалната теория на Църквата, със 70% от управленческите линии надхвърлящи 5-годишния бенчмарк. Съотношението разходи/приходи отразява забележителен надзор на разноските пред избора на института да продължи с дигитализацията на услугите за клиентите, с укрепването на инструментите за ИТ отбрана и с наемането на нови запаси с разнообразни профили, написа Vaticannews.va.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР