В Китай вече отчетоха увеличаване на разводитеПандемията от коронавирус вероятно

...
В Китай вече отчетоха увеличаване на разводитеПандемията от коронавирус вероятно
Коментари Харесай

Самоизолацията заради коронавируса може и да е опасна

В Китай към този момент регистрираха увеличение на разводите

Пандемията от ковид евентуално скоро ще отмине. Дали посредством откриването на ваксина, дали като множеството хора си основат личен имунитет, или пък просто поради стопляне на времето, само че нещата дълго няма по какъв начин да стоят в ступор.

И в случай че през днешния ден можем да се активизираме посредством излизане на балкона, с цел да пеем будещи националния дух песни или да ръкопляскаме на медиците, борещи се с непознатата болест, в околните месеци и години ще би трябвало да се оправяме с прочувствените вреди, които тази изключителна обстановка ни е нанесла. И определяща няма да е единствено скръбта по изгубените близки, а редица на пръв взор несъществени неща, които сега ни се случват, предизвестяват психолози.

Едно от тях е насилствената изолираност. Китай към този момент призна, че е регистриран скок на разводите в страната. Само в един офис са подадени над 300 молби през последните три седмици. Има град, в който са наложили предел от 10 развода дневно, откакто се стигнало да обработват по 14 заявки за анулиране на брак на ден.

“Разводите се усилиха спрямо времето преди епидемията. Младите хора прекарват доста време вкъщи. Те са склонни да влизат в разгорещени разногласия заради нещо дребно и бързат да се развеждат ”, споделя Ли Шиджуан, шеф на брачния указател в провинция Съчуан.

Възможно е обаче внезапното нарастване да се дължи и на обстоятелството, че държавните служби не са работили повече от месец. И по този начин са се натрупали доста искащи, защото и преди епидемията от ковид в Китай се наблюдаваше скок на разпадащите се фамилии и понижаване на раждаемостта. Обясняваше се със закъснение на икономическото развиване и неналичието на финансова сигурност у младежите.

Въпреки това доста психолози по света предизвестиха фамилиите да погледнат съществено на времето, в което ще би трябвало да прекарат затворени, защото то може да изкара на повърхността неподозирани вътрешни спорове. Особено в случай че се постанова да се работи от у дома и да се гледат деца в продължение на седмици.

Австралийският професор по логика на психиката Леа Уотърс споделя, че самоизолирането може да засегне сериозни съставния елемент на психологичното здраве като да вземем за пример възприятие за автономия, за съгласуваност с други хора и за подготвеност. Тя обаче успокоява, че това може да се избегне при добра подготовка. “Бих предложила още в самото начало фамилията да седне и да създаде контракт за шерване на времето и пространството. Обсъдете какво ще бъде най-голямото предизвикателство за всеки. Кои са мощните страни на всеки, които могат да оказват помощ за отбягване на спешни обстановки ”, поучава Уотърс в “Гардиън ”. Тя акцентира, че е значимо родителите да слушат какво споделят децата и да са съпричастни към страховете им. Да им приказват същински за обстановката, само че по подобаващ за тяхната възраст метод и да я слагат в подтекст, като да вземем за пример им обяснят какъв брой е значимо сами да управляват персоналната си хигиена.

Успоредно с това фамилиите би трябвало да се пробват да се любуват на множеството свободно време дружно посредством игри, разпределение на дилемите от семейството и обезпечаване на задоволително време всеки да си свърши дилемите, с цел да няма изнервеност. Дори да се наложи да има повече екранно време от естественото, това няма да бъде пагубно, стига да работи занимателно и разсейващо, а освен да се слушат вести за заплахите от епидемията. Търсенето на информация и препоръки единствено от достоверни източници пък ще помогне да се преодолее тревогата и да се резервира чувството за вероятност при възрастните, което е от основно значение, даже да няма изясненост какъв брой дълго фамилията би трябвало да остане в изолираност.

Родителите би трябвало да са наясно, че разочарованието и скуката при децата могат да дойдат и когато не получават опция да са физически дейни. Затова е добре времето да се разделя на часови пояси за разнообразни действия, като наложително има време за спорт. Ако не населяват къща с градина, в която могат да скачат или да играят с топка, да стартират някакви тренировки на закрито. Може да е йога, аеробика или просто коремни преси. Важното е да има физическо натоварване, и то за всички членове от фамилията. Ако могат да го правят дружно, ще е още по-добре. В интернет към този момент има задоволително хрумвания и курсове за спорт в домашни условия.

Уотърс предлага да се насърчат децата да си водят дневник за ковид, защото това е тестване, което сигурно ще остави отражение върху техните показа за живота. Дори единствено поради обстоятелството, че на някои от тях за първи път им се постанова да учат отдалечено и онлайн, което ще е скъп опит, в случай че един ден животът още веднъж възвърне бързите си обороти, както беше преди пандемията от ковид.

Друг сериозен съставен елемент на положителното психическо положение е възприятието, че си обвързван с другите. Затова на технологиите би трябвало да се гледа като на наш другар и да им се отделя време. Контактуването в обществените медии или по телефона ще бъде от решаващо значение освен за възрастните, само че и за децата. “Те също са привикнали с високосоциална среда и ще желаят да се свързват с другари. Насърчете ги да го вършат мъдро. По-големите могат да си провеждат чатове за шерване на опит и препоръки с другари. При по-малките деца може да бъде плануван график за видео диалози, в които вземат участие и родителите ”, изяснява Уотърс.

Според нея е доста значимо да се осъзнае, че това е необикновена обстановка и е допустимо постоянно някой да си изпусне нервите или да бъде кисел. Първоначално евентуално доста хора ще са удовлетворени, че им се удава опция да забавят темпото, само че скоро това ще стартира да ги изнервя, тъй като персоналната им независимост е лимитирана. Може да се стигне до такава степен, че да изпитват гняв просто по метода, по който някой от околните им пие чаша чай. Да открият непреодолими разлики и съществено да се замислят за разлъка. Затова е жизненоважно да останат заети и целенасочени. Ако специалността е такава, че не разрешава работа от у дома, създайте си такава. Подредете дома си, градината за лятото, отдайте се на занимания, за които в никакъв случай не е оставало време. Може да е нещо напълно обикновено, като да вземем за пример да се научите да плетете или играете на шах и табла. Подобни занимания работят доста успокояващо. Включете и децата в готвенето. Така хем ще се разтоварите, хем ще ги научите да вършат нещо значимо за бъдещия си живот.

Не стойте по пижама, спазвайте ежедневния си график

За доста хора работата от у дома може да наподобява сбъдната фантазия, само че психолозите предизвестяват, че скоро настава отрезвяване. За огромна част от самоизолиралите се чиновници работният ден внезапно става безконечен, защото не могат задоволително да се концентрират и да се изолират от останалите членове на фамилията. Започват да се изтезават, че не са задоволително ефикасни. Затова специалистите поучават да се съблюдава график, какъвто е имало преди карантината поради ковид, в това число да не се остава по пижама, неизбръснат или чорлав. Дори да няма късмет да се видите с някой през целия ден, поддържането на прелестен външен тип е част от позитивната житейска настройка.

Почивките за обяд и кафе също би трябвало да се запазят, защото е потвърдено, че те предизвикват ефикасната работа. Всъщност с помощта на тях сменяме гледната точка и намираме нужните отговори, споделя Джули Моргенстърн, съветник по продуктивност на труда. Според нея е значимо да се дефинират зоните вкъщи, в които не се работи. “Когато трудовият ден завърши, оставете настрани техниката и движимостите, които сте употребявали, и даже се преоблечете като знак, че към този момент сте минали към персоналното си време. Ако не го вършиме и свързвате леглото с работното си място, доста мъчно ще заспите през нощта ”, изяснява тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР