В Италия регистрираха най-слабата си избирателна активност - 63,95 процента.

...
В Италия регистрираха най-слабата си избирателна активност - 63,95 процента.
Коментари Харесай

В Италия регистрираха най-слабата си избирателна активност - 63,95 процента

В Италия записаха най-слабата си изборна интензивност - 63,95 %. Това стана на вчерашните парламентарни избори, съобщи АНСА, като се базира на данни на министерството на вътрешните работи от 7901 от общо 7904 обитаеми места.

Вчера бе записана най-ниската изборна интензивност на парламентарни избори в историята на Италия. Тя е с към 9 процентни пункта по-слаба от тази на вота през 2018 година, когато гласоподаваха 73,01 %., написа Българска телеграфна агенция

Съюзът от десни обединения, в който влизат партия " Италиански братя " на Джорджа Мелони, " Лига " на Матео Салвини и " Напред, Италия " на Силвио Берлускони, печели сред 41 и 45 % от вота. Партията на Мелони беше единствената огромна политическа мощ, която не поддържа държавното управление на националното единение на отиващия си министър председател Марио Драги.

Лявоцентристката коалиция, отпред с Демократическата партия, печели сред 25,5 и 29,5 % от гласовете. Според политолози водачът на Демократическата партия Енрико Лета е един от огромните губещи тази нощ, дружно със Салвини, защото нежеланието му да подписа договорка с Движение " Пет звезди ", откакто то провокира разпадането на обединението на премиера в оставка Марио Драги, в този момент наподобява неточност. От друга страна, решението на някогашния министър председател и водач на " Пет звезди " Джузепе Конте да се кандидатира самичък наподобява се е отплатило, защото прогнозите са партията да получи 16-17 % от гласовете, отбелязва АНСА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР