Хиляди израелци излязоха вчера на протести с искане правителството на

...
Хиляди израелци излязоха вчера на протести с искане правителството на
Коментари Харесай

Хиляди израелци излязоха на протести с искане за освобождаване на заложниците

Хиляди израелци излязоха през вчерашния ден на митинги с искане държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху да направи повече, с цел да обезпечи освобождението на заложниците, държани в линията Газа от ислямистката формация " Хамас ", съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Членове на фамилиите на заложниците, носещи фотоси на техните близки, се причислиха към всеобщия митинг в Тел Авив.

Една от тях беше Наама Вейнберг, чийто братовчед Итай Свирски беше похитен по време на офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври и съгласно израелските управляващи е бил погубен. В тирада пред множеството тя загатна видеозаписа, който " Хамас " популяризира през вчерашния ден, и в който групировката твърди, че още един израелски пленник е мъртъв.

" Скоро, даже тези, които са съумели да оцелеят до момента, няма да са сред живите. Те би трябвало да бъдат избавени в този момент ", сподели Вейнберг.

Протестиращите блокираха една от главните автомагистрали в града преди да бъдат разпръснати от полицията, която употребява водни оръдия, с цел да изтласка тълпата. Най-малко трима души бяха задържани, показва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР