Председателят на Федералния съвет и вицеканцлер Андре Симонаци почина в

...
Председателят на Федералния съвет и вицеканцлер Андре Симонаци почина в
Коментари Харесай

Вицеканцлерът на Швейцария загина по време на преход в планината

Председателят на Федералния съвет и вицеканцлер Андре Симонаци умря в петък (10 май) по време на поход. Новината за гибелта му шокира членовете на Федералния съвет и федералния канцлер, се показва в прессъобщение на швейцарското държавно управление.

" Федералният съвет и федералният канцлер изричат най-дълбоки съболезнования на фамилията и роднините ".

Андре Симонаци е назначен за вицеканцлер и ръководител на Федералния съвет през ноември 2008 година От 1 януари 2009 година той взе участие в държавните съвещания, води протоколите и се занимава с връзките. Във Федералното канцлерство той управлява няколко отдела и президентската работа, предава Фокус. 

" Андре Симонаци беше държавен чиновник в най-хубавия смисъл на думата. Стандартът, който той прилагаше в своята работа и в работата на сътрудниците си, се трансформира в норма. Той възприемаше държавната връзка като услуга на обществото и на държавното управление. Той искаше да я употребява, с цел да сътвори допустимо най-хубавите условия за Федералния съвет и неговата работа. Заслугата на Андре Симонази е, че осведомителните действия на Федералния съвет са настоящи. Под негово управление връзката беше професионализирана и цифровизирана. Той настойчиво укрепваше нейната съгласуваност и я трансформира в неразделна част от активността на държавното управление ", се показва още в известието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР