В небето над Южна Русия е забелязано да се разпада

...
В небето над Южна Русия е забелязано да се разпада
Коментари Харесай

Загадъчно огнено кълбо се появи в небето над няколко руски републики

В небето над Южна Русия е видяно да се разпада загадъчно огнено кълбо, демонстрират видеоклипове, споделени от локални поданици в сряда.

Кадри, показващи незнайния летящ обект, бяха споделени в обществените мрежи от поданици на няколко района, в това число Ставрополския край, Карачаево-Черкезката република, Краснодарския край и Република Калмикия. Руската държавна осведомителна организация РИА Новости заяви, че някои поданици считат, че става въпрос за падащ астероид или комета, до момента в който други споделят, че съгласно тях са видели спътник или " противников обект ", съобщи Вести.

На видеозаписите се вижда по какъв начин огненото кълбо се разпада на голям брой частици, до момента в който се движи постепенно по нощното небе.

От Newsweek прецизират, че не могат да ревизират фрагментите по самостоятелен метод.

Това се случва седмици откакто консуматори на обществените медии оповестиха, че са видели мистериозни спираловидни НЛО в Съединени американски щати и Европа. Интересът към неидентифицираните въздушни феномени (НЛО) доближи своя връх предходната година, откакто през юли 2023 година няколко специалисти свидетелстваха пред комисия на Конгреса, че те могат да съставляват опасност за националната сигурност. Проучване на Галъп, извършено през 2021 година, откри, че 41% от американците имат вяра, че извънземни галактически кораби са посещавали Земята, което е с осем пункта повече от 33% през 2019 година

РИА Новости заяви, базирайки се на фенове астрономи, че наблюдението може да е било галактически отпадък, пламнал с ниска скорост.

Каналът в Telegram на астрономическия план AstroAlert заяви, че горящият обект евентуално е спътник SpaceX Starlink.

" Виновникът за днешното небесно шоу е открит! Това най-вероятно е STARLINK-2653 ", се споделя в канала, като се споделя карта, която сякаш демонстрира траекторията на полета му.

" На тази карта крайната траектория на полета е долната орбита, която се трансформира от бяла в зелена и по-късно в алена линия, преминавайки през центъра на пустинята Сахара, Средиземно море, Турция, Черно море, Сочи и по-нататък над северната част на Каспийско море. ", става още ясно от оповестената информация в канала

" 15 минути преди изгарянето (в 17:35 UT или 20:35 московско време) галактическият уред прелетя над западното крайбрежие на Африка покрай точка с координати 0° географска дължина и 0° географска широчина ", оповестиха от канала.

От Newsweek прецизират, че са потърсили SpaceX за коментар по имейл.

Тази седмица Русия разгласи, че е почнала първия стадий от тестванията на тактически нуклеарни оръжия в района. Личният състав на Южния боен окръг е почнал да тренира и да извършва бойни задания със " специфични муниции " за ракетните системи " Искандер ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Няма догатки, че огненото кълбо, видяно в сряда, е обвързвано с тактическите тествания.

От Newsweek прецизират, че са потърсили съветското външно министерство за коментар по електронната поща.

" Личният състав на авиационните елементи на съветските Въздушно-космически сили, участващи в подготвителните занятия, оборудва авиационните оръжия със специфични бойни глави, в това число хиперзвуковите ракети " Кинжал ", и лети в избраните региони за наблюдаване ", се споделя в изказването.

Unidentified Flying object spotted in the sky over southern Russia tonight.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР