В Холандия новото правителство на Марк Рюте набляга на социалната

...
В Холандия новото правителство на Марк Рюте набляга на социалната
Коментари Харесай

Правителството на Рюте се обръща към социалната политика

В Холандия новото държавно управление на Марк Рюте натъртва на обществената политика. За четвъртия си мандат демократичният министър председател трябваше да одобри настояванията на своите сътрудници, по-специално на социаллибералната партия D66, разяснява le monde. Той образува квазиравнопоставен екип от двадесет министри и девет държавни секретари.

Ако приключи четвъртия си мандат в държавното управление, 54-годишният Марк Рюте ще счупи всички върхове за политическо дългоденствие в Холандия, откакто е бил министър-председател от 2010 до 2025 година Сега той приказва за " нов подтик " и споделя, че е оптимист за триумфа на новата си коалиция, даже и този кабинет в действителност да е едвам обновената версия на предходния.
 Досегашните ръководещи в Нидерландия реализираха ново съдружно съглашение
Досегашните ръководещи в Нидерландия реализираха ново съдружно съглашение

След 271 дни договаряния....

За да преодолее скептицизма, Рюте ще ръководи с значително модифициран екип. Той встъпва с служба на 10 януари. Половината от министрите ще бъдат дами и като цяло екипът ще бъде съвсем подравнен по сексуален симптом с 52% мъже и 48% дами . Освен това два значими портфейла ще бъдат поверени на персони, произхождащи от имиграцията: този на правораздаването на либерала Дилан Йесилгьоз, роден в Анкара, и този на отбраната на правата на индивида Франк Вервинд, член на социално-либералната партия D66, от семейство в Суринам. Представена в средата на декември, след девет месеца полемики, програмата на обединението отразява относителната загуба на въздействие от Рюте, макар че той още веднъж изведе партията си до победа през март 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР