В хода на сутрешната търговия в четвъртък щатският долар се

...
В хода на сутрешната търговия в четвъртък щатският долар се
Коментари Харесай

Доларът e най-евтин от 6 месеца насам

В хода на утринната търговия в четвъртък щатският $ се намалява доста по отношение на главните международни валути.

Доларовият показател се търгува при 104 пункта, движейки се покрай най-ниските си равнища от шест месеца и поддържайки загубите от по-рано тази седмица след неочакван ястребов ход от Японската централна банка, която увеличи горната граница на диапазона на приемливост към 10-годишно държавно управление облигации на 0,5% от 0,25%. Ходът за стягане на политиката пристигна по-рано от предстоящото, отразявайки продължаващия напън от страна на централните банки по света да покачат лихвените проценти.

Доларът също беше изправен пред напън от опасения, че по-нататъшното парично стягане от страна на Федералния запас може да насочи най-голямата стопанска система в света към криза през идната година. Миналата седмица Фед увеличи лихвените проценти с по-умерени 50 базисни пункта, само че уточни, че крайната рента може да доближи 5,1% през идната година, по-високо от предстоящото от пазарите. написа Trading Economics.

Към 10:25 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,49% - до 1,0654 $ за едно евро против 1,0605 $ за евро при затварянето на сесията в сряда.

Курсът на английската лира стерлниг се подвигна в това време с 0,50% и се търгува на пазара на равнище към $1,2143 за едни паунд спрямо $1,2082 за паунд ден преди този момент.

По отношение на японската валута американската поевтиня през днешния ден сутринта с 0,43% - до 131,90 йени за един $ по отношение на 132,46 йени за $ в края на последната сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), спадна с 0,3%, а по-широкият WSJ Dollar Index - с 0,4 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР