В хода на консултациите има рационални предложения и решения, както

...
В хода на консултациите има рационални предложения и решения, както
Коментари Харесай

Румен Радев: Много въпроси остават без отговор

В хода на консултациите има рационални оферти и решения, както и доста въпроси без отговор, по тази причина и дебатите ни не престават. Това сподели президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия Политическа партия „ Възраждане “, като част от поредицата съвещания по отношение на организацията и провеждането на идния парламентарен избор, съобщи Агенция „ Фокус “.

Председателят на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов уточни, че президентската институция освен на думи, а и на каузи въплъщава единството на нацията и признава ролята и пъстротата на политическия набор в България.

„ Искаме да заявим, че за нас датата на изборите би трябвало да е 28 март. Смятаме, че на този ръководещ режим не би трябвало да се дава нито ден повече ръководство и колкото по-бързо се стигне до избори, ще можем да преминем към смяната към по-добро. Ние приказваме за режим, не за ръководство. В България демокрацията се изроди и управническият модел към този момент не може да претендира за представителност “, уточни той.

Според него предизборната акция би трябвало да протече с допустимо минимум ограничавания, като в това време преди всичко да са здравето и животът на българите. Костадинов регистрира като минус, че няма държавен орган, който да верифицира изследванията на социологическите организации.

„ Социологическите организации по време на акции, пък и в подготовката на самите акции си разрешават да излизат с най-различни изследвания, които от време на време имат големи разминавания “, добави водачът на Политическа партия “Възраждане “.

Според него Изборният кодекс би трябвало да търпи промени в частта си за политическата реклама по време на акцията.
„ Това е законна форма за сегрегация на политическите субекти. Имаме поради, че по време на избори, в случай че не си платиш, никой не може да те отразява. В закона са планувани благоприятни условия, само че те са извънредно алегорични и касаят единствено и само публичните медии: БНР и Българска национална телевизия. Считаме, че това, което важи за БНР и Българска национална телевизия, би трябвало да важи и за другите национални медии, най-малкото за другите две национални малките екрани, както и за огромните национални радиомрежи “, уточни Костадин Костадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР