В ход е така важният проект за община Костинброд Модернизация

...
В ход е така важният проект за община Костинброд Модернизация
Коментари Харесай

Община Костинброд: Модернизацията на жп линията от София до сръбската граница е изключително важна за нас

В ход е по този начин значимият план за община Костинброд " Модернизация на жп линия София-Драгоман-Сръбска граница, сектор Волуяк-Драгоман ", оповестяват от общината.

Оттам сочат, че през град Костинброд ще минава скоростен трен (надземно метро), който ще обслужва жителите в общините на запад от София. Влакът ще има връзка с метростанции в София, а за обслужване на жителите на община Костинброд ще бъде построена нова ЖП гара.

" Проектът е извънредно значим за общините Костинброд, Сливница и Драгоман и е обвързван с предстоящите европейски вложения в Република България, заложени преди няколко години и с краен период за реализация 2024 година ", допълват от общината.

Крайната дата за построяването на права Волуяк-Костинброд-Драгоман е 28.12.2024 година.



Припомняме, че поръчката за този обект е разграничена на две обособени позиции, а договорите в Националната компания " Железопътна инфраструктура " са подписани на 22-ри март тази година.

Изпълнител по първата позиция – за планиране на стоманен път, контактна мрежа, уреди, строителство и авторски контрол на сектор Волуяк- Петърч ", е консорциум " Вистра " сред компаниите " ВДХ " АД и испанската " Лантания " АД. Стойността на договора е 91 999 000 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване – 40 месеца.

По втората позиция - " Строителство на стоманен път, контактна мрежа, уреди на сектор Петърч–Драгоман, планиране, строителство и авторски контрол на системи за сигнализация и телекомуникации на сектор Волуяк-Драгоман ", договорът е с гръцката компания " Терна " АД.

Той е на стойност 275 млн. лева без Данък добавена стойност, като за подизпълнители са вписани сдруженията " Порр Бау " ГмбХ (Австрия), " АЖД Прага " ООД (Полша) и " Балкантел " ООД (София). Срокът за осъществяване е 48 месеца.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР