В ход е специализирана полицейска операция, насочена към безопасността на пешеходците и

...
В ход е специализирана полицейска
операция, насочена към безопасността на
пешеходците и
Коментари Харесай

Започна операция с фокус използването на обезопасителни системи в превозните средства

В ход е профилирана полицейска операция, ориентирана към сигурността на пешеходците и на пасажерите в превозните средства. Действията започнаха през вчерашния ден и ще приключат на 11 октомври, заяви на брифинг контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. Контролиращите екипи ще бъдат разполагани в регионите на детски градини, учебни заведения, детски площадки, паркове и градини, спортни зали, стадиони и други обекти, посещавани от деца, както и на местата с централизация на ПТП и рискови сектори. Ще се следи за правилното секване на пешеходците, както и за спазването на преимуществото им от страна на водачите. Специално внимание ще се обръща на употребените от страна на пасажерите обезопасителни системи, както и на обезопасяването при превозването на деца.

Освен това екипите ще контролират спазването на скоростните режими, недопускане на ръководство от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол и наркотични вещества. Ще се следи и за недопускане спирането и паркирането на пешеходни пътеки и велоалеи, кръстовища, пред входовете на паркове, на спирките на превозните средства за публичен превоз на пасажери, пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и учебните заведения.

Инспектор Ботева заключи и данните от приключилата годишна акция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя “, която се организира през месеците юли и август. Установени са 134 975 нарушавания на водачи, като главното е неспазване на скоростните режими, 1 625 - осъществени от пътници в транспортните средства, както и 1 370 от пешеходци.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР