В графство Уилтшър е открита една от най-сложните житни рисунки.

...
В графство Уилтшър е открита една от най-сложните житни рисунки.
Коментари Харесай

Четвърт век Англия се върти в омагьосан житен кръг (ВИДЕО)

В графство Уилтшър е открита една от най-сложните житни рисунки. Големината на художественото произведение с незнаен генезис е над 100 метра.

Рисунката не може да се назова кръг – формата ѝ е по-сложна.

Кой е огънал класовете, образували рисунката, не е известно. Местните поданици и основно – притежателите на равнищата, нищо съмнително не са забелязвали. Тоест процесът по „ подготвяне “ на картината не е забелязан от никого – единствено резултата

Година не минава, без на някое поле да се появи тайнствен кръг. „ Английските кръгове “ – по този начин назовават този феномен. Защото от едно време още си е заплюл англичаните. Класовете по техните полета нормално се обсипват в кръгове – огромни и дребни, само че непретенциозни. Дълги години уфолозите твърдели, че това са следи от кацане на НЛО.

В пиктограмата има голям брой детайли.

Сега в приложимост е по-нов и съвременен термин – пиктограми, в който са се отразили основни промени в картините на полетата. Те станали по-изтънчени и комплицирани, разширила се и географията. Ентусиасти, които учат феномена, фиксират стотици „ феномени “ по целия свят. И подозират, че в пиктограмите може да има нещо кодирано.

Един от предводителите на британските кръгоизследователи – Колин Андрюс – е изнасял отчет пред самата Маргарет Тачър. Тя се впечатлила и изпратила военни хеликоптери. Но това не помогнало.

Пат Делгадо, американски сътрудник на Андрюс, няколко години подред возил по полетата тонове научна инсталация. Той съвсем станал очевидец на образуването на пиктограмите, само че най-после заспивал. Вечерта пшеницата си стояла изправена, а заран към този момент била повалена. Кой и по какъв начин? Загадка.

„ Сякаш нещо свиреше и светеше “, оправдавали се учени. Изчисленията нищо не прояснили и откритите от тях аномалии били приписвани на обърнато с няколко градуса магнитно поле, концентрични магнитни следи, признаци от влияние на микровълново излъчване, артикули от разпад на малко живеещи радиоактивни изотопи.

Пиктограмата от 1990 година, с която почнало тяхното проучване.

Пълното недоумение на природата на събитие повлякло след себе си редица хипотези – още по-заплетени от самите пиктограми. Най-смешната от тях е за таралежи, които се събирали на стада и стъпквали полето под покрова на нощта или мъгла.

Изглежда, съществува едно рационално пояснение – пиктограмите са основани от хора, само че не елементарни, а особено подготвени. Възможно от някоя фракция на шегаджии, чиито „ бригади “ са разпръснати по целия свят. Не е изключено даже и че тези, които залягат по тревите да дебнат за пиктограмите, в действителност и да ги основават. Без таралежи.

Една от шегите в пресата споделя, че пиктограма зародила на гърдите на мъж.

Но прекомерно доста взели да стават гигантските пиктограми – повече от 100 годишно. Подреждането на картина – изключително комплицирана – за ден или нощ без странични очевидци и без умно приспособление е мъчно. Освен това откривателите твърдят, че просто отличават пиктограмите на шегаджиите от същинските, направени неизвестно от кого.

Освен това натежалият към август клас самичък основава натоварване върху стъблото, повишавайки неговата сензитивност към външни въздействия.

Комсомолская истина

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР