В готварството се използват младите клонки и листата на естрагона

...
В готварството се използват младите клонки и листата на естрагона
Коментари Харесай

Кулинарни шедьоври с естрагон

В готварството се употребяват младите клончета и листата на естрагона – тази фалшификация има доста прелестен мирис, който подхожда на месо, както и на зеленчуци. Предлагаме ви една рецепта за гъби с естрагон – печурките с ароматната фалшификация са превъзходен избор за гарнитура. Ето и цялата рецепта:

Гъби със сметана

Необходими артикули: 600 г гъби, черен пипер, сол, масло, 3 стръка естрагон, 200 мл течна сметана и ½ лимон.

Начин на подготвяне: гъбите се обелват и нарязват на филии, след което се поставят в сгорещеното масло. Оставете ги да поомекнат и след към десетина минути прибавете надробен черен пипер и сол на усет.

 Гъби със Сметана

Следва до добавите нарязания на ситно естрагон. Разбъркайте и най-после изсипете сметаната и лимоновият сок – оставете гъбите няколко минути да прелом. Гарнитурата би трябвало да се сервира топла. Най-подходящо е да я поднесете със изсъхнало месо, което сте приготвили на скара.

Следващото ни предложение е за пилешко месо с естрагон и сметана. Рецептата е доста лесна за осъществяване, а резултатът е превъзходен. Първо би трябвало да запържите пилешки филета – броят зависи от това за какъв брой индивида готвите.

След като са зачервени и от двете страни, извадете ги и изсипете в същия съд към 200 мл течна сметана ( за две пилешки филета). Към нея прибавете 2 – 3 с.л. горчица и 3 стръка свеж естрагон.

 Естрагон

Ако употребявате суха фалшификация, прибавете към 1 ½ ч.л. След като сместа заври, прибавете двете филета и оставете за няколко минути на котлона. По предпочитание, можете да изсипете сместа в тавичка и да запечете за малко. Достатъчни са към 20 минути. Сервирайте с варен ориз.

Последното ни предложение е още веднъж за пилешко. За това ядене подготовката ще ви отнеме малко повече време, само че пък резултатът в действителност ще ви хареса. Нарязвате пилешкото месо на дребни хапки, може и на жулиени.

След това ги слагате в подобаващ съд и ги подправяте с черен пипер, соев сос, зехтин и естрагон. Оставете ги за към 5 часа да останат в маринатата, а след това ги изпържете. В допълнение можете да извършите някаква лека гарнитура – свежа зелена салата или варени зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР