В ГЕРБ се надяват този парламент да излъчи редовно правителство

...
В ГЕРБ се надяват този парламент да излъчи редовно правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ готови да разговарят за кабинет с всички, дори с Възраждане

В ГЕРБ се надяват този парламент да излъчи постоянно държавно управление и имат вяра, че това може да стане, призна пред бТВ депутатът от партията Екатерина Захариева.

" Шансът за кабинет нараства. Не знам дали е 100% или 30, само че доста се надявам това Народно заседание да успее да образува държавно управление ", акцентира Захариева.
-->
Според нея това е значимо, тъй като има решения, които не могат да чакат, а с следващи избори „ ще се срине тотално доверието в парламентаризма “.

Тя разяснява и че на диалозите, на които ще се явят „ Продължаваме промяната “ ще се обсъдят общи политики и че партията на Бойко Борисов ще беседва с всички, даже и с „ Възраждане “.

" Макар да нямаме никакви допирни точки с изключение на може би в обществената политика, ще поканим и тях, изясни Захариева.

Според нея обаче аритметиката не е на страната на сформиране на правителство  с първия и ли втория мандат.

Според нея това, което убеди Политическа партия да се срещнат с тях и да приказват, е следното: " Предполагам, че някакви сметки да не би те да носят виновността, че не се образува държавно управление. И аз обаче доста се надявам да не е единствено това, а да стартира сериозен диалог по политики. Обявиха ни 16 точки, следва и връчването на първия мандат. Ние ще поканим за диалог освен Политическа партия, само че и с останалите партии. С всички ще си приказваме, въпреки, че с " Възраждане " не виждаме кой знае какъв брой допирни точки, само че може би имаме някакви във връзка с обществените въпроси ", сподели още Захариева. 

Без ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ няма по какъв начин да се сформира кабинет. Може би ще се стигне до трети мандат и там е значимо да се избере партия, която да бъде да има късмет да направи кабинет.

„ Разбира се това е решение на президента. Ние не можем да му споделяме коя да е партията. Аз не желая да предсказвам, дано да мине срещата, само че по този начин или другояче аз споделих, че ние ще проведем среща с останалите. Ще ги поканим на диалог. Надявам се да се отзоват с останалите политически партии “, добави Захариева.

" Да, правилно е, че машинното гласоподаване бе признато по времето на ГЕРБ, само че хората въпреки всичко имаха избор. В по-предишния парламент безусловно за 24 часа без никакво публично разискване, хартията беше отстранена, което пък докара до още по-нисък резултат на изборите и ние счетохме, че не са единствено многото избори, само че и това, че част от хората се тормозят и не имат вяра на машините. Виждам, че и " Демократична България " са внесли законопроект за надзор на машините, тъй че мисля, че българските жители би трябвало да имат избор и не инцидентно подкрепихме законопроекта, който беше импортиран от Българска социалистическа партия ", сподели още Захариева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР