В Гърция отново се засили имунизационната кампания срещу коронавируса -

...
В Гърция отново се засили имунизационната кампания срещу коронавируса -
Коментари Харесай

По 70 000 души се ваксинират дневно в Гърция

В Гърция още веднъж се ускори имунизационната акция против ковид - след въвеждане на ограничавания за неимунизираните. Премиерът Кириакос Мицотакис отхвърли вероятността за въвеждане на локдаун, съобщи кореспондентът на БНР.

Гръцките управляващи установяват засилен интерес към имунизиране, откакто вкараха ограничавания против лицата без имунизация. Около 70 хиляди дневно си слагат ваксина,съобщават от министерството на опазването на здравето. Гърците към този момент чакат на опашка на доста места в страната пред центровете за имунизация. Част от лекарите от Съвета за надзор на пандемията упорстват да се вкара наложително имунизиране и да се тестват даже хората с сложени две дози. Правителството отхвърли да приложи тези ограничения.

Проблем пред управляващите в Гърция е високият брой към 570 хиляди жители над 60-годишна възраст, които не са имунизирани даже с първа доза. По последни изследвания 56% от гърците са на мнение,че държавното управление не се оправя с пандемията. Късно нощес в Солун стачкуваха лекарите от държавните лечебни заведения.Те упорстват за незабавна готовност на всички медици на частна процедура, както и на всички частни клиники. От през днешния ден в 10 държавни лечебни заведения стартира използването на моноклониални антитела за лечение на пациенти с ковид.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР