В галактиката ни може да има не повече от около

...
В галактиката ни може да има не повече от около
Коментари Харесай

Откриха зони с живот в Млечния път

В галактиката ни може да има не повече от към петдесет милиарда планети и петстотин милиона от тези планети могат да са евентуално пригодени за живот.

Според експерти планетите, които могат бъдат населявани от живи същества, са не повече от 100 милиарда в цялата Вселена. Вероятността във Вселената да има рационален живот нараства два пъти по отношение на този в нашата вселена.

Вече е формирана карта за зоните на живот в Млечния път, която съставлява нещо като таблица, в която с разнообразни цветове е маркирано до каква степен един или различен галактически обект е кадърен за обитаване.

Според актуалните показа основно изискване за зараждането на живот е съществуването на вода, при което в течно положение – тя е повсеместен разтворител, нужен за обмяната на веществата.

 Откриха зони с живот в Млечния път

Водата може да остава в течно положение в доста стеснен температурен период, по тази причина животът може да съществува в доста непосредствен диапазон на разстояние от звезда.

Върху възникването на живота могат да повлияят и други фактори, като да вземем за пример гърмеж на свръхнова наоколо може изцяло да унищожи всичко живо.

Областта на галактиката, където изискванията са относително удобно за живот, съставлява нещо като геврек към центъра на галактиката с диаметър към двадесет хиляди светлинни години.

Галактическата зона на живот може да бъде устроена доста по-сложно. Планетите се образуват с по-голяма възможност към звезди с висок % на тежки метали.

Тежките детайли са повече в тези региони на галактиката, където има доста свръхнови. Същите тези свръхнови обаче при гърмеж безусловно стерилизират околното пространство.

Има възможност планети, сходни на Земята, да са на ръба, а също по този начин под и над галактиката. Вече се знае, че в четирите милиарда планетни системи в галактиката съществуват или са съществували планети, годни за живот.

Но седемдесет и пет % от тях са по този начин ситуирани по отношение на своята звезда, че когато там е ярко, е извънредно горещо, а когато е мрачно, е доста студено.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР