В Европейската седмица на мобилността Столична община представи най-новите електробуси

...
В Европейската седмица на мобилността Столична община представи най-новите електробуси
Коментари Харесай

Нови електробуси в столичния градски транспорт

В Европейската седмица на подвижността Столична община показа най-новите електробуси за градския превоз.

Два от общо пет микробуси са доставени в София по план InnoAir. Те са първите електрически микробуси, които ще стартират да се движат в кварталите при започване на 2023г. Новите електрически транспортни средства бяха показани в границите на Европейската седмица на подвижността на 22 септември, когато по традиция се отбелязва Ден без коли.

Целта е да бъде развита опцията за образуване на превоз в кварталите. Новите електробуси са част от ограниченията за по-удобен и екологичен градски превоз. През идващите няколко месеца ще се организират проби и ще бъдат осведомени жителите, сподели Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.

Предвижда се електробусите да се движат от идната година в кварталите „ Манастирски ливади “ – изток и запад. До края на тази година те ще бъдат оборудвани, тествани и ще се проведат диалози с жителите в кварталите, където ще се движат. Заедно с електробусите бе показано и мобилното приложение BUSINN, с което може да поръчва услугата „ градски превоз при поискване “.



Зам.-кметът Кристиян Кръстев уточни, че хората стартират да се връщат още веднъж към градския превоз. 80 % е възобновен пътникопотока по отношение на 2019 година По думите му колкото по-добър е градският превоз на София, толкоз повече хората ще се извърнат към тази услуга, с цел да се понижи автомобилният трафик.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР