В Европа, и преди всичко в Германия, все по-силно звучи

...
В Европа, и преди всичко в Германия, все по-силно звучи
Коментари Харесай

Германия обяви готовност да се противопостави на санкционната политика на САЩ

В Европа, и на първо място в Германия, все по-силно звучи рецензията във връзка с новите антуруски наказания на Вашингтон. Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи през днешния ден, че Европейски Съюз ще противодейства на опитите на Съединени американски щати да организира под прикритието на глобите политиката „ Америка на първо място ”. А немската преса даже написа за опасността за комерсиална война сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, това излиза наяве от изявления в немските медии. Законопроектът за глобите срещу Русия, а също и за съветските енергийни компании и енергийни планове с присъединяване на Русия, съвсем единогласно е признат от Конгреса на Съединени американски щати, само че към този момент не е подписани от Тръмп, очевидно провокира сляпо неспокойствие в Европа и преди всичко в Германия, която е с най-голямо присъединяване в тези процеси.

Във всеки случай, пред миналите дни по едно и също време двама немски политици се изрекоха срещу едностранния американски метод. Германският външен министър Зигмар Габриел заплаши Съединени американски щати с ответни ограничения, в случай че в глобите не бъдат регистрирани ползите на Европа. „ Тръмп към този момент не е взел решение по какъв начин и дали ще бъде яростен санкционният режим срещу Русия. Законопроектът във всеки случай планува съвещания с нас, европейците, на първо място да се случи.... Ние ще се пазиме от политиката „ Америка преди всичко”, провеждана под хипотетичните санкции”, сподели Зигмар Габриел.

Американският законопроект за глобите опонира на интернационалното право, счита немският министър на стопанската система. „ Смятаме, че това просто нарушава интернационалното право. Америка не може да глобява немските предприятия за това, че те реализират икономическа активност в друга страна”, сподели Бригите Циприс.

Трябва да се подсети, че законопроектът за глобите предлага на президента на Съединени американски щати да се бори срещу „ Северен поток 2” и другите съветски енергийни планове в Европа, както и съдържа закани от наказания за европейските компании, които финансират такива планове.

Една от тях, немската Wintershell през миналите дни поръча социологическо допитване. От него стана ясно, че голяма част от немските жители (83%) са срещу разширението на антируските наказания и 77% виждат зад тях икономическите ползи на Съединени американски щати.

И през днешния ден стана известно, че Дюселдорфския аграрен съд е сложил точка в правосъдния спор за достъпа на „ Газпром” до тръбопровода OPAL. Той самичък по себе си съставлява отклоняване от първия „ Северен поток” в Централна и Източна Европа. Съдът удостовери правото на руснаците да запълнят освен половината от неговата мощ, само че и още 40% да бъдат докупувани на аукциони.

По-рано Полша стачкува срещу това, мотивирайки се с това, че се нарушава енергийната сигурност на Европа.

Оптимистите считат, че с това решение Европа демонстрира, че не има намерение да следва сляпо американците. Поне що се отнася до икономическите ѝ ползи.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР