В емоционално видео обръщение към парламента на Германия украинският президент

...
В емоционално видео обръщение към парламента на Германия украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски пред Бундестага: Отново сте пред стена, съборете я

В прочувствено видео послание към Народното събрание на Германия украинският президент Владимир Зеленски прикани страната да помогне за разрушаването на новата “стена “, която Русия издига в Европа.

Зеленски още веднъж насочи тежки рецензии към западните си сътрудници. Той съобщи, че до момента в който съветските сили са се събирали на украинската граница преди нашествието, западните водачи са работили прекомерно постепенно и не са създали задоволително, с цел да спрат Русия, заяви „ Скай Нюз “.

„ Единственото, което ви интересуваше, беше икономиката”, сподели Зеленски. Той още веднъж подлага на критика нежеланието да се разреши на Украйна да се причисли към НАТО. И съобщи, че „ няма място за нас на тази маса “.

Почти през цялата тирада пред Бундестага, Зеленски употребява аналогията с Берлинската стена, чийто аналог „ Русия в този момент строи “.

Отново сте зад стената . Това не е Берлинската стена, а стена всърцето на Европа сред свободата и робството, и тази стена става все по-здрава с всяка бомба, която падне върху нашата земя в Украйна, с всяко решение, което не вземате “, сподели Зеленски.

" Не е задоволително да се учат уроците на историята, те би трябвало да се ползват на процедура ", добави той.

“Скъпи господин Шолц, съборете тази стена “, обърна се Зеленски към немския канцлер Олаф Шолц, намеквайки за апела от времето на Студената война на някогашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън в Берлин.

Украинският президент прикани Германия да поеме водеща роля и да постави завършек на войната.

" Казахте, че Холокостът в никакъв случай не може да се повтори. Но за следващ път в Европа се прави опит да се унищожи цяла нация. Защо? Защо? По каква причина? ", попита Зеленски.

Той изиска и от Берлин да продължи по-нататъшната военна и финансова поддръжка за Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР