В днешно време много мощни автомобили са оборудвани с четирицилиндрови

...
В днешно време много мощни автомобили са оборудвани с четирицилиндрови
Коментари Харесай

BMW М ще се откаже от три- и четирицилиндровите двигатели

В днешно време доста мощни коли са оборудвани с четирицилиндрови мотори, само че ръководителят на подразделението BMW M Франк ван Миел съобщи, че такива мотори не са подобаващи за " наточените " модели на баварската марка.

Франк ван Миел разкри в изявление за CarBuzz, че BMW M към този момент не възнамерява да създава модели с три- и четирицилиндрови мотори. Други производители са склонни да оборудват своите компактни спортни коли с такива мотори.

Така да вземем за пример новият Mercedes-AMG C63 получи интензивен 2.0-литров турбо четирицилиндров елемент с мощ от 475 конски сили, до момента в който Toyota GR Corolla и GR Yaris са оборудвани с още по-малки 1.6- литрови мотори., от които японците са " изцедили " 300 коня.

Ръководителят на BMW M обаче сподели, че такива дребни елементи не са подобаващи за моделите с показател M. Единственият M автомобил, който в миналото е разполагал с четирицилиндров мотор, е истинското BMW M3 (E30), създадено в края на 80-те години. И още нещо значимо: Въпреки тоталната мода за електрификация, М-моделите ще запазят впечатляващите си редови шестаци и V8 мотори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР