В днешно време храненето ни е нещо между останалите задачи,

...
В днешно време храненето ни е нещо между останалите задачи,
Коментари Харесай

Избягвайте тези три храни на обяд

В днешно време храненето ни е нещо сред останалите задания, които имаме да създадем за деня. Рядко закусваме, а в случай че го вършим, ядем мазни баници и гевреци, обядваме на крайник. След това стигаме и до късна вечеря.

За повече хора, които работят денем, даже не остава време да излязат в обедна отмора и да обядвам на мира. Много постоянно се случва да ядем пред компютъра в офиса някакъв сандвич или бърза салата.

Но това не се отразява добре на здравословното ни положение, защото обядът е едно от главните ни хранения и би трябвало да бъде пълностоен.

За препоръчване е да се храним разнообразно най-малко на обяд, а да имаме лека вечеря. Затова не би трябвало да подценяваме обедната отмора и да отделим особено внимание за обяда.

Но какво е добре да ядем за обяд? Със сигурност има огромен набор от ястия за обяд, на които да се спрете. Има обаче и такива, които по-добре да избягвате. Ето и кои попадат във втората категория.

Паста

 Паста със сос

Въпреки че италианците непрестанно ядат паста на всички места и когато и да е, не е за препоръчване да обядвате точно този вид храна. У нас ядем пастата с доста сосове и добавки - сирене, кашкавал, шунка и други артикули, които са цялостни с натрий, въглехидрати и мазнини. Никой не яде макароните единствено с доматен сос, нали? Като изядете една огромна купа спагети с всички сосове в нея и добавки, единствено ще ви се доспи и до края на деня ще се чувствате сънливи и изтощени. Въглехидратите ще изчерпят силата ви и няма да имате сили.

Супа

 Супа

Ако сте почитатели на супите, те са добър вид да си набавите нужните витамини и минерали. Но не са доста подобаващ вид за избор в обедното ви меню. Поне не независимо. Супите са малко като количество и съдържат малко калории. Ако хапнете една чорба на обяд, до ранния след обед към този момент ще сте още веднъж гладни. Затова е по-добре да заложите на супите вечер, изключително в случай че желаете да отслабнете. Така ще напълните стомаха с течности и ще се чувствате сити досега на заспиването ви. Но това не прави особена работа на обяд, нали?

Зелена салата

 Зелена салата

Зелената салата единствено по себе си е здравословен избор за хранене. Но единствено в случай че сте решили да сваляте килограми. Тогава може да хапнете една салата на обяд. Но в случай че нямате здравословни проблеми, салата, сходно на супата, няма да ви засити за дълго, защото е нискокалорична. Ако не добавите към нея някакъв различен протеин като пържола или главно ядене, съдържащо месо, ще си останете гладни до края на деня. Може да заложите на салата, в която има и месо - да вземем за пример салата Цезар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР