В деня на лозарите – Трифон Зарезан, китайският бизнесмен Цън

...
В деня на лозарите – Трифон Зарезан, китайският бизнесмен Цън
Коментари Харесай

Китайски бизнесмен налива 9 млн. лева в лозя край Лом

В деня на лозарите – Трифон Зарезан, китайският предприемач Цън Цон, притежател на 1820 дка лозови масиви в Ломско, чества дружно с служащите, които отглеждат винените насаждения край Дунав.
„ Само през предходната година са засадени 387 дка с нови лози мерло, каберне, врачански мискет и шардоне до село Долно Линево. А тази година ще бъдат засадени още 235 дка край Линево и Станево. Общо инвестицията в лозя в региона е към 9 млн. лв.. Засега българското вино не е познато в азиатската страна, само че качествата му са доста положителни и след подобаваща акция напитките ще намерят добър банкет, уверен е 30-годишният предприемач, който от близо 10 години развива сполучлив аграрни и IT бизнес у нас.
„ Планове за развиване има, само че работната ръка е огромен проблем. Все по-трудно се намират хора за работа!”, съобщи китайският бизнесмен. В наличието на притежателя Цън Цон, кмета на Лом Пенка Пенкова и лозари отец Цветан Антонов направи водосвет измежду масивите край Долно Линево, благослови стопани и служащи и им пожела здраве, сили и умения, с цел да се грижат за лозите и да получават положителни добиви. А по-късно по традиция се извиха хора и сервираха кани с ароматно крайдунавско вино.
Цън Цон има и различен бизнес у нас – изнася розово масло за Европа и Китай, възнамерява да открие и винарна у нас. Истината е, че той живее от 4-годишен у нас и усеща България като своя татковина. В родния си град в Китай се прибира един – два пъти годишно за няколко дни.
На въпроса дали има проблем с наемането на служащи у нас той сподели, че се грижи добре за служащите си и не е имал проблем с тях. А, че има хора, на които не им се работи – това е международен проблем”, разяснява Цън Цон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР